POTPISAN UGOVOR

Ulaganje u Stubičke toplice teško 109,7 milijuna eura

17.12.2008 u 14:26

Bionic
Reading

Ugovor o zajedničkom ulaganju u Zdravstveno–turistički projekt Stubičke Toplice između Krapinsko-zagorske županije i privatnog partnera Sunce Koncern u srijedu su potpisali županica Sonja Borovčak i Jako Andabak, predsjednik Uprave Sunce Koncerna.

Potpisivanjem ugovora zaključeni su uvjeti o ulaganju u Zdravstveno-turistički projekt Stubičke Toplice. Ukupna investicija u cijeli projekt iznosi 109,7 milijuna eura, od čega se 35 milijuna eura odnosi na Specijalnu bolnicu.

Investicija od 109,7 milijuna eura je najveća investicija u kontinentalni turizam u Hrvatskoj. Završetak projekta planira se za četiri godine, a njegovom realizacijom gospodarski rast županije će se dodatno povećati za oko 1,5 posto te će se otvoriti 500 novih radnih mjesta

Projekt Stubičke Toplice predviđa izgradnju 3 hotela visoke kategorije od 4 i 5 zvijezdica, kompleks termalne wellness & spa zone, sportsku polivalentnu dvoranu, kongresni, trgovačko-poslovni i polikliničko-medicinski centar, te niz objekata eko-etno sadržaja.

Hoteli će imati oko 450 smještajnih jedinica i oko 1.180 kreveta, a koji će raditi tijekom cijele godine.