PROSVJED PRED VLADOM

Očajne radnice DTR-a prozvale Nobila i Carića

11.06.2013 u 12:36

Bionic
Reading

Pedesetak radnica DTR-a prosvjedovalo je na Markovom trgu u još jednom pokušaju da skrenu pozornost na neisplatu plaća i zastoj proizvodnje

Radnice DTR-a su na kiši u koloni krenule od jedne od svojih trgovina te se uputile na Markov trg, odakle su prema Vladi poslale svoje poruke. Nakon nešto više od mjesec dana u štrajku, radnice kažu da se bore za isplatu svojih plaća, ali i pokretanje proizvodnje i povratak na svoja radna mjesta. Traže isplatu dviju zaostalih plaća, a osim Vladi, svoje su poruke uputile i novim vlasnicima DTR-a Anti Nobilu i Milanu Cariću, koje pozivaju da im se obrate i prekinu neizvjesnost o budućnosti tvrtke.

'Ako su nas kupili, nadamo se da nešto i planiraju s nama. Nadamo se da će nam se brzo obratiti i javiti. Obećali su da hoće, međutim to obećanje nisu izvršili. Svakako želimo da dođu. Mi ne možemo više hodati ovako po ulici. Želimo raditi u svojim proizvodnim halama. Neka se obrate radnicima da znamo što nam je dalje činiti. Mi ne primamo svoje plaće. Zadnja plaća je bila za veljaču, i to 2.200 kuna', rekla je jedna od radnica, Branka Perica.

Radnice su nekoliko puta pozvale Vladu, predsjednika Josipovića i ostale institucije da im pomognu u borbi za njihova radnička prava.