JOSIPOVIĆEVA POSLANICA

'Dosta je kukanja, treba zasukati rukave!'

26.02.2013 u 17:06

Bionic
Reading

'Dosta je kulture kukanja! Većina je sprema kukati, a ne zasukati rukave. Moramo vjerovati da možemo', poručio je predsjednik Ivo Josipović u današnjem predavanju održanom u Zagrebu u organizaciji Instituta za inovacije

Istaknuo je kako se bez investicija i novih radnih mjesta Hrvatske ne može nadati izlasku krize. Pozvao je Vladu na bolji socijalni dijalog.

'Teret krize mora se pravedno rasporediti. Mislim da ima prostora da se najavljeno rezanje plaća od tri posto u javnom sektoru napravi po pravednijim ključu', rekao je predsjednik dajući na znanje kako se on zalaže da se veće plaće u javnim službama srežu po većoj stopi.

Ocijenio je kako Vlada poduzetnicima otvara nove izvore financiranja, uklanja prepreke i teško je očekivati više. Država ne može voditi njihove poslove da budu uspješniji, naglasio je Josipović.

Osudi je svaki oblik 'poduzetničkog divljaštva' u koje uključuje devastiranje okoliša, neisplatu plaća i neplaćanje poreza.

'Takvi poduzetnici i investicije nisu potrebne Hrvatskoj. Usprkos krizi, država mora naći način kako potaknuti društveno odgovorno poslovanje', rekao je Josipović.