PRIJAVITE UTAJIVAČE

Porezna uvodi nagradne igre za sakupljače računa

02.01.2013 u 08:43

Bionic
Reading

Nada Čavlović Smiljanec, šefica Porezne uprave, za HTV je objasnila na koji će način nagrađivati građane koji će prijavljivati porezne utajivače dok je zamjenik ministra financija rekao kako od 1. siječnja nema više 'muljanja'

Građani će moći putem SMS-a ili preko internetske stranice Porezne uprave prijaviti račune koji nisu poslani na fiskalizaciju.

O kojem je iznosu riječ, nije precizirala. No otkrila je pravila druge nagradne igre. Građane će u kampanji nagovarati da sakupljaju račune te kada ih sakupe najmanje 20 pošalju u Poreznu gdje će omotnice ući u bubanj. Prva nagrada je 20 tisuća kuna, druga 15, a treća deset tisuća kuna.

Fond za nagrade nije u pitanju s obzirom da država planira na fiskalizaciji uprihoditi milijardu kuna a šefica Porezne ističe kako je riječ o konzervativnoj procjeni te kako smatra kako će prihodi u državni proračun biti i veći.


'Ovo je veliki projekt vlade, početak borbe protiv sive ekonomije', rekao je zamjenika ministra financija Borislav Laovac za Novu TV pohvalivši se da je sustav položio test. No pravi test sustava za fiskalizaciju biti će srijeda, prvi radni dan. 'Od današnjeg dana više nema muljanja', istaknuo je objasnivši kako Ministarstvo kreće u kampanju kako bi građanima pojasnilo važnost uzimanja i izdavanja računa.

Zaključio je i kako je fiskalizacija dobra baza da se vidi koje su navike Hrvata.