NAKON PADA REJTINGA

Poslodavci nude Vladi plaćanje najboljih konzultanata

18.12.2012 u 09:36

Bionic
Reading

Ideja koja je spomenuta tijekom razgovora o predstečajnim nagodbama, kada je Hrvatska udruga poslodavaca ministru financija Slavku Liniću predložila da se angažiraju konzultanti za nagodbe s 30-tak najvećih tvrtki, proširila se i na angažmane u ministarstvima. Večernji list doznaje da je Liniću predloženo da hrvatske kompanije pomognu Vladi financiranjem vrhunskih i vrlo skupih međunarodnih konzultanata.

Naime, više predstavnika hrvatskih poslodavaca spremno je uz Vladu financirati skupe međunarodne konzultante i za šire potrebe Vlade i svih pojedinih ministarstava. Poslodavci procjenjuju da bi usluge vrhunskih konzultanata puno pomogle ministrima u vođenju složenih i osjetljivih procesa.

Sada ministri trebaju odlučiti žele li ili ne žele stručnu pomoć. S obzirom na to da su u Hrvatskoj male šanse za formiranje tehničke vlade zbog izrazite parlamentarne nadmoći Kukuriku koalicije, angažman konzultanata mogao bi jamčiti više znanja o nužnim reformskim procesima koje Vlada hitno treba otpočeti bez političkih procesa koji bi se otvorili postavljanjem tehničke vlade, piše Večernji list. Iz Vlade su dobili potvrdu informacije da se razgovaralo o timovima HUP-a unutar predstečajnih nagodbi, ali isključivo kao jedne nagodbene strane, ali demantiraju da se ikad razgovaralo o angažmanu konzultanata na vođenju projekata unutar ministarstava.