NAPOKON ODUSTALI

Zbog straha od EU-a Linić i Čačić ipak neće nadzirati Inu

25.10.2012 u 10:49

Bionic
Reading

Siniša Petrović, savjetnik premijera za europsko pravo, Željko Perić, vlasnik konzultantske tvrtke Caper, i Mladen Proštenik, bivši visokopozicionirani djelatnik Ine, uskoro će biti imenovani u nadzorni odbor Ine, saznaje Jutarnji list

Prema informacijama Jutarnjeg lista, odluka o njihovom imenovanju dogovorena je na razini Vlade, a službena odluka mogla bi biti donesena već sljedeći tjedan.

Ovim imenovanjem Vlada je napokon, nakon osam mjeseci inzistiranja, odustala od ideje da u nadzorni odbor Ine imenuje ministra financija Slavka Linića i prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića. Vlada ih je željela postaviti na ta mjesta, ali nakon burne reakcije iz Bruxellesa gdje je zaključeno kako se ta imenovanja kose sa Zakonom o sukobu interesa, do njih nije došlo.

Ovim potezom premijer Milanović želi smiriti odnose na relaciji Vlada - Mol, ali i one s mađarskom vladom koji su u posljednjih nekoliko mjeseci dovedeni do usijanja. Prije svega javnim napadima i prijetnjama ministra Linića prema Molu i upravi Ine. On je u posljednjih nekoliko mjeseci iznio nekoliko žestokih optužbi na račun mađarskog Mola i njegovog načina upravljanja Inom.