POČELO JE

Osječki Vodovod kreće u privatizaciju

12.10.2012 u 20:29

Bionic
Reading

Osječko komunalno poduzeće Vodovod dio neosnovnih djelatnosti najvjerojatnije će privatizirati, što je početak restrukturiranja te tvrtke u gradskom vlasništvu, najavila je uprava. Vodovod će osnovati dvije tvrtke u svom vlasništvu u koje će prenijeti projektni biro i hidrogeološku grupu, dvije dosadašnje poslovne jedinice. Gospodarsku jedinicu Tehnički plinovi putem javnog poziva ponudit će na prodaju

U tim jedinicama danas radi oko 70 radnika od ukupno 750 u sastavu Vodovoda. Ljubomir Novoselić, direktor Vodovoda, tvrdi da će prilikom prodaje jedan od uvjeta biti kvalitetna zaštita radničkih prava i zadržavanje postojećih djelatnosti.

Alen Prnjat, voditelj službe marketinga Vodovoda, kaže da je u planu izdvajanje također PJ Montaže i PJ Graditeljstva, u kojima je zaposlen značajan broj radnika. Ove jedinice i sada obavljaju poslove regulirane tržišnim uvjetima, a ideja restrukturiranja je u zadržavanju isključivo vodovodne i kanalizacijske funkcije poduzeća. U tim poslovnim jedinicama danas ukupno radi 350 radnika.

'Zasada je to samo u planu i ne možemo govoriti o zaposlenima, budući da Vodovod planira i regionalno širenje na susjedne manje vodovode', rekao je Prnjat. Sve to ovisit će o odlukama osječkog Gradskog vijeća, do kraja 2013. godine

U upravi najavljuju da će poziv za zainteresirani ulagači za PJ Tehnički plinovi pisma namjere trebaju dostaviti do 19. listopada ove godine. Zatim će one koji ispunjavaju osnovne uvjete pozvati da dostave obavezujuće ponude.