KREŠIMIR STARČEVIĆ

Novi šef CO bivši je čelnik Fonda za privatizaciju i Hypo banke

27.07.2012 u 10:08

Bionic
Reading

Vlada je za novog predsjednika Uprave Croatia osiguranja imenovala Krešimira Starčevića, nekadašnjeg direktora Fonda za privatizaciju, kojeg se povezivalo s aferama u kojima su vrijedne nekretnine prodavane ispod cijene Hypo banci u kojoj je nakon odlaska iz Fonda postao član uprave

Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice za novog predsjednika uprave Croatia osiguranja imenovala Krešimira Starčevića, a za člana uprave Ivana Fabijanića. Istodobno je s tih funkcija razriješila Zdravka Zrinušića i Silvanu Ivančić.

Iako su mediji tvrdili da Zoran Milanović zbog povezivanja Starčevića s aferama neće pristati na njegovo imenovanje unatoč inzistiranju Slavka Linića, bivši šef Fonda za privatizaciju ipak preuzima čelno mjesto CO uoči privatizacije tvrtke.

Starčevića, koji je u vrijeme Račanove vlade bio direktor Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) sumnjičilo se da je ispod cijene prodao dionica hotela Alan iz Starigrada Hypo Alpe Adria Banka, u kojoj je od 2004. član Uprave. No nakon što je državno odvjetništvo izvijestilo Vladu da se protiv njega nije vodio nikakav krivični ili istražni postupak, njegovo je imenovanje odobreno.