TEZA HSS-A

Rohatinskom nije produljen ugovor zbog HPB-a?

20.06.2012 u 21:18

Bionic
Reading

Vladina želja da HPB ne proda strancima nego domaćem investitoru upućuje na mogućnost da joj je poznat i budući kupac te da se tu krije odgovor zašto nije produžen mandat guverneru Rohatinskom

HSS se protivi prodaji HPB-a, posljednje poslovne banke u državnom vlasništvu, tim prije što hrvatski građani nikada nisu vidjeli novac ostvaren od prodaje niza poslovnih banaka u Hrvatskoj, piše u priopćenju te stranke. Smatraju da je nevjerojatno što Vlada ni ne pokušava pronaći rješenje kako unaprijediti poslovanje HPB-a, a pri tome zadržati kontrolni paket, odnosno većinski udio.

Nevjerojatno je, tvrde, i da Vlada sama stvara ozračje u kojem obezvređuje vrijednost HPB-a, a istodobno se najavljuje njezina prodaja, te nastavljaju: 'HPB je mala banka s visokim kamatama. Kome takva banka treba?', pita se ministar Linić.

'Vladina želja da HPB ne proda strancima nego domaćem investitoru upućuje na mogućnost da joj je poznat i budući kupac te da se tu krije odgovor zašto nije produžen mandat guverneru Rohatinskom', zaključili su iz HSS-a te predložili Vladi da sanira banku te da preko te banke omogući hrvatskim obrtnicima, proizvođačima i izvoznicima povoljne kreditne linije.