ŠUŠKA SE

Pripuz kupuje sisačku željezaru?

Bionic
Reading

Novi vlasnik sisačke željezare mogao bi biti, uspiju li pregovori s američkim CMC-om (Commercial Metals Company) koji su u tijeku, CIOS Petra Pripuza i njegovog njemačkog partnera Scholz grupe. Pripuz u sisačkoj Južnoj industrijskoj zoni ima već četiri tvrtke, piše Poslovni dnevnik

Neslužbeno tu informaciju potvrđuje više upućenih izvora, no sam Pripuz, iznenađen takvim vijestima, nije želio dati nikakve izjave o tome stoje li tvrdnje da pregovara o preuzimanju i te željezare.

Njegova glasnogovornica Tajana Tomašević odgovorila je kratko: 'U ovom trenutku nemamo nikakvog komentara, niti informacija o mogućem preuzimanju sisačke željezare'.

Prije samo pola godine, kada je u željezari izbila poslovna i vlasnička kriza zbog odluke CMC-a o povlačenju iz Siska, Pripuz je, piše Poslovni dnevnik, nedvojbeno ustvrdio kako ne razmišlja o tome i nema interesa za kupnju sisačke industrije čelika, za koju je svojedobno Hrvatskom fondu za privatizaciju nudio ponudu za preuzimanjem.

Prije krize u sisačkoj željezari, Pripuzu je uspjelo u stečaju preuzeti splitsku željezaru, pa je logično da se fokusira na uspostavu proizvodnje u pogonima te željezare u Kaštelima.