MINISTRICA HOLY:

'Treba odgovoriti na još neka pitanja o Plominu C'

02.04.2012 u 21:44

Bionic
Reading

Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy izjavila je danas za posjeta Slavonskom Brodu kako studija utjecaja na okoliš za termoelektranu Plomin C nije dobila odobrenje ministarstva te je vraćena na doradu jer su neka pitanja još ostala neodgovorena.

"Ostala su još neodgovorena neka pitanja, a kako se radi o vrlo važnom projektu moramo paziti doslovce na svaku stvar kako ne bismo tijekom realizacije imali neke loše posljedice na zdravlje ljudi i okoliš", rekla je Holy. Dodala je kako ima razumijevanja za stajališta nevladinih udruga koje se protive ugljenu kao energentu. No, kaže, svaka država mora voditi energetsku politiku na način "diverzifikacije energetskih izvora".

"U tom smislu Hrvatska ne može dozvoliti da velike energetske projekte planira isključivo na plinu kao energentu. Zato smatram da je nama potrebna i jedna termoelektrana na ugljen ali pri tom je presudno pitanje tehnologije i načina realizacije te tehnologije", rekla je ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy