NADZORNI ODBOR KONČARA

Đuro Perica stavio mandat na raspolaganje

02.01.2012 u 15:31

Bionic
Reading

Članovi Nadzornog odbora kompanije Končar – Elektroindustrija d.d. koje je predložila vlada Jadranke Kosor, među kojima su HDZ-ovac Đuro Perica i HSS-ovac Nenad Matić, stavili su svoje mandate na raspolaganje

Končar-Elektroindustrija ima devet nadzornika, a mandate na raspolaganje stavila je četvorka koju je imenovala Vlada, i to predsjednik Nadzornog odbora Božidar Piller te članovi Đuro Perica, Elvis Kovačević i Nenad Matić

Podsjetimo, iako je HDZ-ova vlada najavljivala da će državne tvrtke nadzirati profesionalci, na javnom je natječaju izabrala ljude po političkom ključu, tako da su Končar nadzirali predsjednik kluba utemeljitelja HDZ-a i tajnik HSS-a, oba s diplomom inženjera agronomije.

Kukuriku koalicija neće ni pokušati imenovati profesionalce na natječaju, smatrajući da je Vlada odgovorna za poslovanje državnih tvrtki pa poslovanje u njima trebaju nadzirati njima bliski političari.

'Prema čl. 7 Zakona o postupku primopredaje vlasti, članovi Nadzornog odbora Končar-Elektroindustrije d.d., koje je predložila Vlada Republike Hrvatske, dostavili su Vladi Republike Hrvatske dana 30.12.2011. godine podneske kojima stavljaju svoje mandate na raspolaganje u otvorenom roku', stoji u Končarovoj obavijesti na Zagrebačkoj burzi.