ISTRA MOŽE JOŠ BOLJE

Jakovčić: Revidirat ćemo master plan turizma

17.05.2011 u 15:03

Bionic
Reading

Predsjednik Turističke zajednice Istarske županije, župan Ivan Jakovčić, izjavio je danas novinarima kako nije u cijelosti zadovoljan realizacijom Master plana te najavio da su potrebne izmjene.

'Dosadašnje ostvarenje master plana pokazuje da smo u nekim segmentima učinili puno više nego što smo predviđali, no u nekim dijelovima smo zakazali, naročito što se tiče kreiranja novih atrakcija', kazao je novinarima župan Jakovčić, dodajući kako su u proteklom razdoblju podbacila upravo ulaganja u nove turističke atrakcije.

Kako kaže direktor TZ Istarske županije Denis Ivošević u razdoblju od 2004. do 2009. godine realizirano je 97, 6 posto planiranih investicija. Istarski turistički djelatnici su zadovoljni ulaganjima u infrastrukturi, koje je premašeno za 96 posto te ulaganjima u usluge i konkurentnost koje je više za 10 posto od planiranog, no kako potvrđuje Ivošević, investicije u smještaj su nešto malo manje od planiranih, dok je investiranje u atrakcije za 25 posto ispod planiranog.

'U dijelu novih investicija očekivali smo da će se puno više dogoditi, no znamo naše boljke. U Hrvatskoj svaki investitor gotovo da nije dobrodošao, kao da nam nitko ne treba', smatra Jakovčić.

Napomenuo je kako je situacija s vizualnom komunikacijom 'kaotična' te da je na današnjoj sjednici Vijeća Turističke zajednice Istarske županije zaključeno kako je potrebno osmisliti jedinstveni istarski koncept.

'Situacija je kaotična i vjerujem da ćemo narednih mjeseci staviti u red vizualno komuniciranje, kako općina i gradova u službenom dijelu javnog sektora, tako i privatnog sektora, kompanija, Turističkih zajednica', pojasnio je Jakovčić, ne preciziravši koliko se novaca kani izdvojiti za novi vizualni identitet istarskog turizma.