VIŠEGODIŠNJI UGOVOR

Zvir izvozi vodu na arapska tržišta

17.02.2011 u 11:22

Bionic
Reading

Punionica vode i sokova Zvir potpisala je višegodišnji ugovor s inozemnim partnerom, temeljem kojeg planira, počevši od lipnja 2011. godine, godišnje izvoziti približno tri milijuna litara vode Vira na tržišta Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Omana, Kuvajta, Katara i Bahreina

Kako kaže direktor Zvira Emanuel Ivković, u posljednjih šest mjeseci flaširana voda Vira prošla je nužne analize i postupak ishodovanja svih potrebnih dozvola i certifikata koji su još jedanput potvrdili visoku kvalitetu prve flaširane riječke vode.

'Trenutačno smo u završnoj fazi izrade grafičkih rješenja za etiketu pripremljenu u skladu sa zahtjevima arapskog tržišta. Navedenim ugovorenim količinama popunit će se dio slobodnih kapaciteta punionice Zvir te će se omogućiti daljnji razvoj i unapređenje vlastitog proizvodnog programa', najavljuje Ivković.

Podsjetimo, Punionica vode i sokova Zvir s proizvodnjom je započela u svibnju 2006. godine, a locirana je 200 metara od izvorišta.

U posljednje je vrijeme punionica Zvir aktualna i zbog najave uprave Podravke da će u njoj puniti manji dio programa Lera koji neće odseliti u Lipik te da će upravo tu posao naći desetak radnika Lera. No ovu nam informaciju Ivković nije želio ni potvrditi, niti demantirati.