LUKSUZU NIJE ODZVONILO

Automobili Aston Martin ipak u Zagrebu

27.07.2011 u 09:46

Bionic
Reading

Nakon vijesti o stečaju Spectator grupe, zastupnika skupocjenih automobila Aston Martin i jahti Sunseeker, ljubitelji luksuza ipak mogu odahnuti, poslovanje obitelji Crnčević nastavlja se

Aston Martin Cygent

Samo par tjedana nakon što je objavljeno kako je Spectator grupa dobila stečajnu upraviteljicu, te da će nekoliko luksuznih automobila biti prodano na akciji, medijima je poslana pozivnica za večerašnje predstavljanje prvog gradskog automobila tvrtke Aston Martin – Cygneta.

Iz Spectatora, poslovne grupe koja se, osim zastupstvom luksuznih vozila i plovila, bavi i građevinarstvom i rent-a-carom, objašnjavaju da se poslovanje nastavlja. 'Nad Spectator Grupom d.o.o., članicom poslovnog sustava Spectator pokrenut je predstečajni postupak u koordiniranoj akciji Optima leasinga i Stipić grupe d.o.o. Sve ostale tvrtke u sklopu poslovnog sustava Spectator, u zemlji i inozemstvu i dalje uredno posluju', kazala je tportalu Tanja Radovčić, koordinatorica Spectator grupe.

Podsjetimo, stečaj Spectator grupe zatražila je građevinska tvrtka Stipić grupa zbog nenaplaćenih 8,7 milijuna kuna duga. Iz Spectatora su ih optužili kako to čine u interesu Nove ljubljanske banke (NLB) i njihove tvrtke Optima leasing, u kojoj Spectator ima udio od 18 posto.

Radovčić smatra da Stipić grupa nije imala opravdanih elemenata za pokretanje stečajnog postupka i kako, upravo po nalogu NLB-a i Optima leasinga, poduzima sve ne da naplati svoja eventualna potraživanja, nego da Spectatora onemogući u radu. Optužuje slovenski NLB za kriminalne radnje oko Optima leasinga u kojem su suvlasnici:

'Neugodna situacija u kojoj smo se našli upravo je rezultat paničnih pokušaja uprave Nove ljubljanske banke da nas spriječi u utvrđivanju nepravilnosti u poslovanju Optima leasinga kojem smo mi suvlasnici. NLB je iza leđa nadzornog odboru Optima leasinga brojne loše plasmane i kredite jednostavno iz svoje bilance prebacio Optima leasingu. Svoj smo međunarodni ugled gradili godinama, nikada nismo sudjelovali u aferama i do ovih događaja nismo ni bili u medijima. Učinit ćemo sve da obranimo svoj ugled i dokažemo kriminalne radnje u i oko Optima leasinga.'

Podsjeća kako sud još nije pokrenuo stečaj nad Spectator grupom d.o.o. te da će se zakazati novo ročište nakon što se prouče svi podneseni dokazi. Koordinatorica Spectator grupe kaže kako licenca za ovlaštenog zastupnika Aston Martina nije bila upitna. 'Dapače, činjenica je da smo prošle godine prodali više automobila nego cjelokupna naša konkurencija zajedno, naravno, u segmentu luksuznih vozila', pohvalila se Radovčić.

Prodajni salon i servis Aston Martina preseljen je u novo sjedište Spectatora na Radničkoj cesti 45 u Zagrebu, koje je nekoliko desetaka metara udaljeno od lokacije na kojoj je prodajni salon do sada bio smješten.