GOLF U ISTRI

Vlada Ladiću dala na raspolaganje državno zemljište

28.01.2011 u 09:42

Bionic
Reading

Vlada RH na zatvorenom dijelu današnje sjednice donijela je Odluku o odobrenju raspolaganja nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske u svrhu realizacije projekta izgradnje igrališta za golf s pratećim sadržajima Marlera, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću

Ovom Odlukom odobrava se raspolaganje nekretninama, predviđeno Ugovorom o ustupanju projekta izgradnje i gospodarskog korištenja golf igrališta s pripadajućim sadržajima na lokaciji Marlera i pristupanju konzorciju, od 28. srpnja 2004. godine.

Također se odobrava raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, od ukupne površine 623.794 metara kvadratnih. Ujedno, ova Odluka se ne odnosi na nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske, ukupne površine 493.179 metara kvadratnih koji imaju status šume i šumskog zemljišta, te podliježu postupku izdvajanja iz šumsko gospodarskog područja, temeljem članka 51. Zakona o šumama. Određeno je da se u Republici Hrvatskoj u svakom trenutku mora dopustiti nadzor nad izborom izvođača radova, dokumentacijom i izvođenjem radova, navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, Dražen Ladić nedavno je smijenjen s mjesta izbornika mlade reprezentacije u nogometu, zbog sumnje u malverzacije s policom osiguranja nakon prometne nesreće.