priznanja za rad

Zabi vrijedna priznanja časopisa Euromoney, nagrađeni su u dva segmenta

29.02.2024 u 10:04

Bionic
Reading

Zagrebačka banka, vodeća banka u Hrvatskoj i članica Grupe UniCredit, proglašena je tržišnim liderom i najboljim pružateljem usluge u Hrvatskoj u segmentu financiranja trgovine, prema rezultatima ankete Trade Finance Survey časopisa Euromoney.

Anketu Euromoneyja već trinaestu godinu zaredom ispunjava preko 13.000 korporacija i financijskih institucija diljem svijeta, dok se priznanja dodjeljuju u dvjema kategorijama – „Najbolja usluga“ i „Tržišni lider“ – kako bi se stvorio ukupan poredak najboljih banaka za financiranje trgovine.

U izboru „Najbolje usluge“ Grupa UniCredit dobila je priznanja za poslovanje u Srednjoj i Istočnoj Europi te pojedinačno u Hrvatskoj, Austriji, BiH, Češkoj, Italiji, Rumunjskoj, Slovačkoj i Srbiji. U kategoriji „Tržišni lider“ Grupa je nagrađena za poslovanje u Srednjoj i Istočnoj Europi te u Austriji, BiH, Bugarskoj, Češkoj, Italiji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Srbiji.

Ponosni smo što je i ovom nagradom prepoznata naša predanost pružanju najkvalitetnije usluge i rješenja za oko milijun klijenata. Iskrene čestitke svim kolegama koji su svojim napornim radom doprinijeli ovom ostvarenju, koje je odraz njihove stručnosti i izvrsnosti. Uz daljnji razvoj uspješnog poslovanja nastavljamo predano raditi na kontinuiranom unaprjeđivanju naših proizvoda kako bismo bili najbolja banka za sve naše dionike“, naglasio je Spas Vidarkinsky, član Uprave Zagrebačke banke.

UniCredit je posljednjih godina ulagao u inovacije u bankarskom sektoru te je implementirao vodeća rješenja na tržištu kao što je Trade Finance Gate (TFG) – moderna digitalna platforma koja kompanijama omogućuje digitalno upravljanje njihovim transakcijama financiranja trgovine. S takvim proizvodima Grupa UniCredit uspjela je ponuditi klijentima sveobuhvatno digitalno iskustvo financiranja trgovine, a ujedno je pojednostavila i digitalizirala svoje interne operativne procese. Zahvaljujući tomu, djelatnicima banke ostaje više vremena za rješavanje individualnih zahtjeva klijenata.

„Unatoč geopolitičkim napetostima koje otežavaju trgovinu, klijenti su nam i dalje u središtu poslovanja te ostajemo postojani u pružanju najbolje usluge. Stalni iskoraci u digitalizaciji i pojednostavljenju 'papirnatih' procesa bili su ključni za naš uspjeh u ovogodišnjem istraživanju te su doprinijeli da UniCredit bude vodeća banka izbora u cijeloj Europi“, poručila je Francesca Nenci, globalna direktorica Financiranja trgovine i Korespondentnog bankarstva Grupe UniCredit.

Nova priznanja u segmentu financiranja trgovine potvrđuju vodeću tržišnu ulogu Zabe, nakon što je ranije ove godine Banka proglašena najboljom u Hrvatskoj za financiranje trgovine na svečanoj godišnjoj dodjeli priznanja magazina Global Finance.