RALU Logistika

Tvrtka Luke Rajića završila gradnju novog projekta u Rugvici vrijednog 15 milijuna eura

05.03.2024 u 10:33

Bionic
Reading

Tvrtka RALU Logistika završila je prije roka izgradnju novog dubokosmrznutog skladišta u Rugvici u koje je uloženo više od 15 milijuna eura, izvijestili su u utorak iz te tvrtke

Time je, kako se navodi u priopćenju, zaključen posljednji investicijski ciklus tvrtke vrijedan više od 15 milijuna eura, kojim RALU povećava skladišne kapacitete smrznutog režima te stvara uvjete za daljnji rast poslovanja i ispunjavanje sve većih potreba tržišta za 3PL uslugom u hladnom lancu.

Radovi na novom skladištu za duboko smrznuti i hlađeni režim započeli su u svibnju 2023. u poslovnoj zoni Dragošička u Rugvici.

Izgradnjom novog skladišta, kapaciteti RALU Logistike rasli su za 6.500 novih paletnih mjesta, uz već postojećih 10.000 mjesta.

Novim investicijama, RALU Logistika odgovara na rastuće potrebe klijenata, kojima je za daljnji rast u modernim tržišnim uvjetima ovaj segment logistike ključan, istaknuli su iz tvrtke.

Napominju i kako su pokrenuli i zapošljavanje na novih 100 radnih mjesta, a u sljedećih pet godina planira se daljnje povećanje broja zaposlenih.

"Ove godine RALU slavi 35 godina uspješnog rada tijekom kojih je otvoreno pet distribucijskih centara, a proizvode naših klijenata dostavljamo na 6.500 dostavnih mjesta diljem zemlje", kazao je predsjednik Uprave RALU Logistike Mario Mesaroš.

Flota je, kako je rekao, kontinuirano rasla i danas broji 300 transportnih jedinica s mogućnošću dva režima hlađenja.

Prema njegovim riječima, novo skladište omogućuje pružanje bolje razine kvalitete usluge postojećim klijentima.

Slijedom rasta kapaciteta skladišta, plan rasta flote uključuje 25 novih tegljača i poluprikolica za međunarodni transport i 10 distribucijskih vozila za dostavu robe po Hrvatskoj, izjavio je Mesaroš. 

Iz tvrtke napominju kako je novi skladišni centar dizajniran prema potrebama klijenata s velikim tzv. "expeditom“, odnosno potrebnim prostorom za komisioniranje gotovih proizvoda po dostavnom mjestu.

Sve skladišne operacije odvijaju se uz moderan WMS sustav koji omogućava efikasne procese i brzu i kvalitetnu uslugu.

RALU je jedna od najvećih logističkih kompanija u regiji. Ima više od 600 zaposlenih. Osim skladišno-distributivne usluge, nudi uslugu transporta na području cijele Europe, na tržištima kao što su Njemačka, Nizozemska, Belgija, Luksemburg, Švicarska, Italija, Austrija, Velika Britanija, Češka, Slovačka, Mađarska, Slovenija, BiH i Srbija.