RASTANAK NAKON 17 GODINA

Službeno potvrđeno: Knez napustio Todorića, odlazi u privatni biznis

24.05.2016 u 14:01

Bionic
Reading

Iz Agrokora su u utorak službeno potvrdili informaciju koju je tportal prvi objavio, da Darko Knez napušta koncern Ivice Todorića i odlazi u privatno poduzetništvo. Knez je prije šest mjeseci bio imenovan članom Uprave zaduženim za maloprodaju, prije toga je osam godina bio na čelu Konzuma, a ukupno je u Agrokoru proveo 17 godina

Darko Knez, izvršni potpredsjednik Agrokora za Poslovnu grupu maloprodaja, nastavit će svoju karijeru izvan Agrokor koncerna. Nakon 17 godina karijere u sklopu Agrokora, Darko Knez odlučio je potražiti nove poslovne izazove u privatnom poduzetništvu', kratko se navodi u Agrokorovu priopćenju za medije.

Knez je početkom travnja postao suvlasnik đakovačke Meteor Grupe.

Njezin većinski vlasnik i predsjednik Uprave Ante Raspudić za tportal je u ponedjeljak rekao da je Knez kao privatni investitor postao manjinski član društva.

'Osim statusa člana društva, Knez nema drugih operativnih funkcija i zaduženja u Meteoru ili njegovim povezanim društvima', izjavio je Raspudić.

Izvjesno je da će nakon odlaska iz Agrokora Knez u Meteoru uz Raspudića imati vodeću ulogu

U Agrokoru od 1999.

Knez je svoju karijeru u Agrokor koncernu započeo 1999. godine. U Konzum  prelazi 2000. godine na poziciju pomoćnika, a potom i direktora Sektora logistike. Uskoro postaje direktor Sektora Marketinga.  Knez u veljači 2004. godine postaje izvršni direktor Područja prodaje i marketinga. Poziciju predsjednika Uprave Konzuma preuzima 2007. godine, gdje sve do 2015. godine uspješno vodi najveći hrvatski trgovački lanac. U 2014. godini imao je značajnu ulogu u Agrokorovom timu zaduženom za integraciju Konzuma i Mercatora te je proveo integraciju ovih dviju kompanija u Hrvatskoj. S 1.1.2016. godine preuzima funkciju izvršnog potpredsjednika Agrokora za Poslovnu grupu maloprodaja. Knez je rođen 1970. godine u Osijeku. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, završio je poslijediplomski studij (MBA) na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i polaznik je doktorskog studija na poslovnoj školi IEDC Bled.