KNEZ UŠAO U METEOR

Todorića napušta jedan od njegovih najboljih direktora?

24.05.2016 u 06:53

Bionic
Reading

Ambiciozna đakovačka Meteor Grupa odnedavno ima još jednog vlasnika. Uz Antu Raspudića, kao suvlasnik tvrtke u sudski registar Ministarstva pravosuđa početkom travnja upisao se Darko Knez, trenutni član uprave koncerna Agrokor Ivice Todorića. Znači li to da Knez napušta dosadašnjeg gazdu i kreće u novu poslovnu avanturu?

Iz dva dobro upućena, neslužbena izvora za tportal potvrđeno je kako je Knez na izlaznim vratima Agrokora. Od PR-odjela Agrokora, do zaključenja ovog teksta, na naš upit nismo dobili odgovor.

Todorić je Kneza prije samo šest mjeseci nagradio mjestom u upravi

Odlazak Kneza bilo bi iznenađenje jer ga je prije samo šest mjeseci Todorić nagradio foteljom u upravi Agrokora nakon što je osam godina uspješno vodio Konzum. S te nove pozicije bio je zadužen za razvoj čitave maloprodajne mreže koja danas obuhvaća Hrvatsku, Sloveniju, BiH, Srbiju i Crnu Goru.

Predsjednik uprave Meteor Grupe Ante Raspudić potvrdio je za tportal kako je Knez kao privatni investitor postao manjinski član društva.

'Osim statusa člana društva, nema drugih operativnih funkcija i zaduženja u Meteoru ili njegovim povezanim društvima', kratko nam je poručio Raspudić bez objašnjenja kako je došlo do suradnje njega i Kneza.

Raspudić je privukao pozornost domaće biznis-scene prošle godine kad je kupio zagrebački Labud i Badel iz Siska.

Raspudić ima velike planove

Spajanjem Labuda i Meteora nastao je drugi najveći proizvođač sredstava za čišćenje iza osječke Saponije. Najpoznatiji njihov brend je Čarli

Kupnjom sisačkog Badela Raspudić je dobio proizvodnju jakih alkoholnih pića i octa pod brendom Kisko

Raspudić je iskazao i interes za preuzimanje zagrebačkog Badela 1862, ali uz ogradu kako će konačnu odluku o sudjelovanju na natječaju donijeti nakon podrobne analize.

Njegov plan je da u 2016. Meteor Grupa s 250 radnika ostvari 250 milijuna kuna prihoda (lani 230 milijuna kuna), a u iduće dvije godine planira u proizvodnju uložiti oko 7 do 8 milijuna kuna.

U intervjuu za Poslovni dnevnik Raspudić je rekao kako želi osnažiti svoj tim jer sad vodi ozbiljan biznis koji se ne može razvijati dalje bez većeg broja odgovornih i kvalitetnih ljudi.

Knez je u potencijalnom sukobu interesa

'Vlasnici često znaju kompaniju i uništiti jer nisu prepoznali trenutak kada posao i obveze ipak trebaju disperzirati', rekao je Raspudić.

Ulazak Kneza u Meteor daje čitavom biznisu sigurno jednu dimenziju više jer riječ je o jednom od najboljih domaćih menadžera. S druge strane, Knezova pozicija u Agrokoru na mjestu potpredsjednika za maloprodaju sad je opterećena potencijalnim sukobom interesa.

Naime, on je u ovom trenutku suvlasnik tvrtke čiji se proizvodi – Čarli, Kisko i ostali - prodaju i u trgovinama Konzuma.