češka investicija

RC Europe objavio tko su prvi zakupci u logističkom centru u Samoboru

18.03.2024 u 16:50

Bionic
Reading

Češka investicijska grupa RC Europe objavila je u ponedjeljak početak nove faze izgradnje svog prvog projekta u Hrvatskoj, logističkog centra RC Zone Samobor, izvijestivši i da taj centar već ima dogovor s tri zakupca i to s logističkim tvrtkama DB Schenker, Logaritam i Milšped

Kako navode, u blizini izlaza na autocestu A3 te slovenske granice, na zemljištu unutar gospodarske zone Bobovica ukupne površine 170.000 četvornih metara grade objekt od 86.000 četvornih metara namijenjen iznajmljivanju. Prostor budućeg logističkog centra vrijednog više od 100 milijuna eura, a čiji se završetak očekuje za godinu dana, zakupci će moći koristiti za skladištenje, proizvodnju ili uredsko poslovanje.

Nakon mjeseci pripremnih te zemljanih radova, projekt je nedavno ušao u novu fazu, u kojoj će fokus biti na armiranobetonskim radovima i montaži predgotovljenih konstrukcija, uključujući 120 fasadnih stupova i krovnu konstrukciju, izvijestili su iz RC Europe. Projekt RC Zone uključivat će i solarnu fotonaponsku elektranu snage 7 MW na krovu, kao i stanice za punjenje električnih kamiona i automobila. Za grijanje i hlađenje implementirat će se dizalice topline te druga ekološki prihvatljivija rješenja.

"Izuzetno smo ponosni na dosadašnji napredak projekta RC Zone Samobor, sve ide prema planiranom rasporedu, a kapaciteti se ubrzano pune respektabilnim imenima iz industrije. Veselimo se budućim dogovorima i samom završetku radova. Želio bih pohvaliti cijeli tim te zahvaliti Gradu Samoboru i lokalnoj zajednici na podršci i suradnji u stvaranju logističkog centra koji će biti ključan za lokalnu i regionalnu ekonomiju, ali i postaviti nove standarde u logističkoj industriji", poručio je Antonín Dillenz, CEO RC Europea i voditelj projekta.