DOSSIER BELLEVUE

Propao pakleni plan dvojca koji se želio domoći legendarnoga splitskog hotela

27.09.2022 u 15:54

Bionic
Reading

Visoki trgovački sud odlučio je da tvrtka Tu doma iz Vranjica, koja je u vlasništvu braće Matka i Josipa Mijića, inače suvlasnika Građe Soli, ne može preuzeti hotel Bellevue neposrednom nagodbom, piše Slobodna Dalmacija

To znači da će se hotel prodavati na javnoj dražbi, koja bi se ubrzo trebala održati na Trgovačkom sudu u Splitu. Prije toga održat će se Skupština vjerovnika na kojoj će se odrediti početna cijena i način prodaje, odnosno hoće li to biti prikupljanjem pisanih ponuda.

Kako je potvrdio Maroje Stjepović, stečajni upravitelj Laurusa, za hotel Bellevue postoji velik interes domaćih i stranih investitora, samo je pitanje koliku cijenu će taj turistički dragulj s Prokurativa postići, piše Slobodna Dalamacija.

Mijići su, naime, nakon što su otkupili 6,6 milijuna kuna potraživanja od tvrtke 'Althea Management Limited' s Cipra, postali većinski vjerovnici Laurusa u stečaju i zauzeli mjesto koje je do tada imala poznata poduzetnička obitelj Crnčević, koja, prema dostupnim podacima, stoji iza tvrtke s Cipra.

  • +15
Hotel Bellevue Split Izvor: Cropix / Autor: S. Burić

Tako su Mijići došli u poziciju da imaju najviše glasova u Skupštini vjerovnika i da kao Skupština vjerovnika mogu predložiti i izglasati prijedlog da njihova tvrtka Tu doma hotel preuzme neposrednom nagodbom, uz obvezu da podmiri dva milijuna eura dugova ostalih vjerovnika.

Trgovački sud je potom takvu odluku Skupštine vjerovnika ukinuo s obrazloženjem da je protivna zajedničkim interesima vjerovnika i jer predstavlja nedopušteno raspolaganje. Na to se žalila tvrtka Tu doma, a njezina žalba je sada odbačena.

O čitavom slučaju nedavno je opširno pisao tportal.