velika akvizicija

Otkriveno za koju je cijenu Sunčani Hvar prodan arapskom šeiku

21.11.2023 u 19:34

Bionic
Reading

CPI Property Group, u čijem je većinskom vlasništvu hotelijerska tvrtka Sunčani Hvar, potvrdila je u utorak Hini da je potpisala obvezujući ugovor o prodaji sto posto dionica tvrtki Sunčani Hvar Nekretnine i Sunčani Hvar s kupcem Eagle Hillsom, investitorom i developerom nekretnina i ugostiteljstva iz Abu Dhabija.

"CPI Property Group sa zadovoljstvom objavljuje potpisivanje obvezujućeg ugovora o prodaji 100 posto dionica Sunčani Hvar Nekretnine d.o.o. i Sunčani Hvar d.d., tvrtke koje posjeduju i upravljaju hotelima Sunčani Hvar, jedinstvenim portfeljom resorta na otoku Hvaru u Hrvatskoj. Kupac je Eagle Hills, investitor i developer u oblasti nekretnina i ugostiteljstva sa sjedištem u Abu Dhabiju", prenose iz CPI-ja na upit Hine.

Kako javlja Jutarnji list, Sunčani Hvar prodan je arapskom investitoru Eagle Hills za iznos od 220 milijuna eura. Prema informacijama kojima raspolažu iz dobro upućenih izvora bliskih investicijskim krugovima, ugovor o prodaji Sunčanog Hvara potpisan je u subotu, 18. studenoga, u Zagrebu.

"CPI Grupa i dalje bilježi snažan interes ulagača za hotele jer su se turizam i poslovna putovanja u potpunosti oporavili od razdoblja civida. Sigurni smo da će Eagle Hills doprinijeti nastavku uspjeha Hvara kao poželjne turističke destinacije", poručio je Hini kratko direktor CPI Hotelsa (u grupi zaduženi za hotelski biznis) Jan Kratina.

Sunčani Hvar najvažnija je otočna i ukupno hotelska kompanija za Hvar i Splitsko-dalmatinsku županiju, ali i hrvatski turizam u cjelini, a koja je u zadnjih 20-ak godina, od privatizacije do sada, promijenila nekoliko stranih vlasnika. Oni su ulagali u objekte te hotelske kuće, ali i u tržišno repozicioniranje na višu razinu kvalitete usluga i ponude. Od 2014. u vlasništvu je CPI Grupe, a u portfelju tvrtke je nekoliko hotela, kamp, plažni klubovi i objekti. Dnevno može smjestiti oko dvije tisuće turista, a zapošljava oko 700 stalnih i sezonskih radnika.

  • +18
Mohamed Ali Alabbar Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic / CROPIX

Kupac Sunčanog Hvara je Muhamed Alabar, vlasnik tvrtke Eagle Hills, sa sjedištem u Abu Dhabiju, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE).

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'