2021 komad

Investicijski zlatnik - zlatne dvije kune

12.05.2022 u 08:56

Bionic
Reading

Serija je ograničena na 2021 komad, osigurajte svoj primjerak već danas

Krajem 2021. godine Hrvatska narodna banka izdala je Prigodni zlatni kovani novac Dvije kune, u seriji od 2021 komad. Zlatnik je mase 13.80 grama, promjera 24.5 mm i otkovan je u zlatu čistoće 999,9/1000.

Investicijski zlatnik - dvije zlatne kune Izvor: Promo fotografije / Autor: Branimir Kralj

Zlatnik dolazi u kapsuli i omotnici, s pripadajućim certifikatom kojeg ovjerava guverner Hrvatske narodne banke. Dvije zlatne kune pripadaju kategoriji investicijskog zlata, odnosno, na njih se ne obračunava PDV. Prodajna cijena zlatnika ažurira se svakih nekoliko minuta, u skladu s kretanjem cijene zlata na burzama plemenitih metala.

POKLON UZ KUPOVINU ZA NARUDŽBE OD 10. DO 15. SVIBNJA

Uz svaku narudžbu Dvije zlatne kune u periodu od 10. do 15. svibnja, kupci na dar dobivaju štednu kasicu oslikanu motivima koji se nalaze na kovanicama kuna i lipa. Kasica je zatvorena perforiranom trakicom a kad se otvori, marljivog štedišu, osim brižno sakupljenih kovanica, čeka iznenađenje: brošura s edukativnim pričama o motivima koji se nalaze hrvatskim kovanicama. Budući da uskoro dolazi euro, ova kasica idealna je uspomena za mlađe članove obitelji koji će strpljivo sakupljati kovanice te će, kada otvore kasicu, saznati zanimljivosti o biljkama i životinjama na kunama i lipama. S obzirom da uskoro dolazi euro, štedna kasica ujedno je i lijepa uspomena na našu dugogodišnju valutu.

Štedna kasica Hrvatske kovnice novca Izvor: Promo fotografije / Autor: Marija Gašparović

ZLATO – UVIJEK VRIJEDAN POKLON

Nedavno istraživanje Hrvatske kovnice novca pokazalo je da čak 56% Hrvata u posebnim prigodama poput rođenja djeteta, krštenja ili vjenčanja, umjesto novca i dalje radije daruje zlato. Znači li da smo staromodni ili nepraktični ako poklonimo kovanicu od zlata? Upravo suprotno!

Darivanje zlatnika dio je hrvatske kulture i tradicije te ujedno predstavlja ulaganje u budućnost.

Stoga je Prigodni kovani novac Dvije zlatne kune vrijedan poklon za posebne trenutke u vašim životima. Hrvatska uskoro ulazi u euro zonu, stoga su zlatne kovanice s apoenom kune još posebnija uspomena na našu dosadašnju valutu.

Ne propustite ovu priliku, osigurajte svoje Dvije zlatne kune već danas.

Za više informacija te kupovinu posjetite web trgovinu HKN-a.