InnoTrans

Grupa Končar na sajmu u Berlinu predstavila niskopodni električni tramvaj namijenjen latvijskom kupcu

20.09.2022 u 18:03

Bionic
Reading

Grupa Končar na ovogodišnjem je izdanju sajma InnoTrans ponovno predstavila svoja najnovija visokotehnološka rješenja u tračničkom prijevozu, među kojima se posebno istaknuo niskopodni tramvaj, model TMK 2300 LT, koji će po završetku sajma biti isporučen kupcu u Latviji

Riječ je o najvećem svjetskom sajmu transportne industrije i tehnologije te najvažnijem za sektor tračničkog prijevoza i željezničke infrastrukture, na kojem ove godine na prostoru od 200.000 m2 sudjeluje više od 145.000 posjetitelja te oko 2830 izlagača iz više od 60 zemalja.

U sklopu ovog važnog događaja održat će se čak 250 svjetskih premijera. Kao vodeći hrvatski izvoznik i regionalni predvodnik u sektoru elektroenergetike i tračničkog prijevoza, KONČAR na sajmu InnoTrans Hrvatsku predstavlja još od 2004. godine, promičući domaću industriju i pružajući izniman doprinos nacionalnoj konkurentnosti.

'Biti dijelom najvećeg svjetskog sajma transportne industrije i tehnologije, dodatna je potvrda naših napora da stvaramo globalno prepoznate proizvode visoke kvalitete te tako jačamo hrvatsku industriju, i to posebice na području visoke tehnologije. Ponosni smo što upravo na ovoj pozornici možemo predstaviti svoj niskopodni električni tramvaj, namijenjen važnom europskom kupcu. Već smo u dugogodišnjoj kvalitetnoj i uspješnoj suradnji sa zagrebačkim ZET-om potvrdili da posjedujemo potrebnu viziju, stručnost i alate za provedbu inicijative o zelenoj i održivoj mobilnosti.

Končar Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Končar

Stoga očekujemo daljnji razvoj elektrifikacije javnog prijevoza te prilike za nove suradnje na europskom tržištu. Vjerujemo da će te prilike zajedno s našim kvalitetama prepoznati i novi potencijalni kupci i partneri na ovogodišnjem InnoTransu', poručio je Gordan Kolak, predsjednik Uprave Končara.