USKRSNICE

Fortenova počastila radnike za Uskrs, evo koliko im sjeda

29.03.2024 u 11:34

Bionic
Reading

Fortenova grupa d.d. i njezine operativne kompanije u Hrvatskoj i ove su godine uoči Uskrsa svojim zaposlenicima isplatile uskrsnice, a sukladno važećim kolektivnim ugovorima i mogućnostima pojedinih kompanija u to je nagrađivanje zaposlenika ukupno uloženo više od 2,3 milijuna eura, priopćili su iz grupe

Isplata uskrsnica dio je aktivnosti koje su usmjerene na kontinuirani rast ukupnih primanja zaposlenika, priopćili su iz Fortenova grupe.

'Iz godine u godinu poboljšavamo ukupne uvjete rada u Grupi, što se ogleda u rastu plaća koje su u četiri godine ukupno narasle za gotovo 250 milijuna eura, ali i u rastu ulaganja u božićnice, uskrsnice i druge prigodne nagrade. Budući da Fortenova grupa zapošljava više od 46.000 ljudi, od čega je velika većina u radno intenzivnim djelatnostima, naše se uspješno poslovanje temelji na njihovom predanom radu.

Stoga su nam prioritet aktivnosti koje su usmjerene na poboljšavanje njihovog materijalnog statusa, a sigurno i poticajno okruženje za zaposlenike je i jedan od odgovora na izazove nedostatka radne snage s kojima se suočavaju svi poslodavci. Uz zahvalu kolegicama i kolegama na kontinuiranom doprinosu, koristim priliku da im poželim sretne uskršnje blagdane', rekao je Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

'Okruženje u kojem su zaposlenici zadovoljni i motivirani i usmjereni na razvoj poslovanja, danas je jedna od ključnih konkurentskih prednosti poslodavaca. U Fortenova grupi se zajedno s našim zaposlenicima i socijalnim partnerima trudimo stvoriti takvu okolinu, što znači i poštivati tradiciju. Jedna od njih je i isplata uskrsnice, čime kolegicama i kolegama u kompanijama šaljemo poruku koliko ih cijenimo i kako prepoznajemo da su njihov pojedinačni i timski rad ključni za uspjeh cijele Grupe', rekla je Gordana Fabris, izvršna direktorica ljudskih potencijala Fortenova grupe.