ZA GRADNJU I REKONSTRUKCIJU

Dodijeljene potpore malim brodarima

31.10.2012 u 14:24

Bionic
Reading

Potpore za gradnju trupa i rekonstrukciju putničkih i izletničkih brodova na natječaju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture za ovu godinu ostvarilo je 14 privatnih brodara - malih poduzetnika, priopćeno je iz Ministarstva

Ukupna potpora male vrijednosti za 2012. godinu iznosi 3,9 milijuna kuna, od čega će se za 10 gradnji trupa izdvojiti 3,4 milijuna kuna te oko 470 tisuća kuna za četiri rekonstrukcije postojećih plovila.

Na natječaj raspisan u svibnju pristiglo je 19 ponuda od čega 12 zahtjeva za potpore gradnje i sedam za rekonstrukciju postojećeg plovila.

Državna potpora malim brodarima iznosi osam posto cijene gradnje trupa ili rekonstrukcije manjih bordova, brodica ili jahti u domaćim brodogradilištima.

Vlada je sredinom 2010. godine prihvatila Program izgradnje i rekonstrukcije putničke i izletničke flote i za trogodišnje razdoblje provedbe osigurala 12 milijuna kuna.

Financira se gradnja trupa i rekonstrukcija manjih putničkih i linijskih brodova, jahti za gospodarske namjene i brodica za gospodarske namjene izuzev ribarskih te brodica namijenjenih unapređenju, ispitivanju i zaštiti mora, kaže se u priopćenju.