PALA PRODAJA

Avon najavio ukidanje 2.500 radnih mjesta diljem svijeta

15.03.2016 u 14:21

Bionic
Reading

Američka kozmetička industrije Avon Products najavila je ukidanje oko 2.500 radnih mjesta na globalnoj razini i preseljenje sjedišta korporacije u Veliku Britaniju u sklopu trogodišnjeg plana reorganizacije poslovanja

Kozmetička kompanija većinu je svoga poslovanja na području Sjeverne Amerike, nakon pada prodaje tijekom četverogodišnjeg razdoblja, prodala tvrtki Cerberus Capital.

U Avonu očekuju rekordnih 60 milijuna dolara troškova prije oporezivanja povezanih s ukidanjem radnih mjesta u prvom tromjesečju.

Kompanija s 28.300 zaposlenih u ponedjeljak je objavila da će postupak preseljenja korporativnih sjedišta provesti s vremenom.

U siječnju je Avon predstavio planove o smanjenju troškova za 350 milijuna dolara u trogodišnjem razdoblju, o ulaganju u tehnologije i uključenju društvenih medija u cilju oživljavanja prodaje.

Veći od očekivanog pad prodaje u četvrtom tromjesečju lani potvrda je da ta kozmetička kompanija ipak nije uspjela oživjeti potražnju za kozmetikom na ključnim tržištima.

'Mišljenja smo da još mnogo toga treba učiniti da bi se poboljšalo poslovanje kao što je iznijeto u našem pismu od 3. prosinca', stoji u izjavi dioničara Barrington Capitala.

U prosincu su ulagači predvođeni tvrtkom Barrington predložili restrukturiranje Avona te najavili da su izgubili povjerenje u vodstvo tog kozmetičkog brenda. Iz Barringtona su u priopćenju od ponedjeljka dodali da u Avonu i dalje vjeruju da trebaju povećati broj novih neovisnih direktora.

U Avonu također navode da će zadržati postojeće objekte u gradovima Suffern i Rye u američkoj saveznoj državi New York i da će se njegovim dionicama nastaviti trgovati na Njujorškoj burzi pod svojim aktualnim simbolom.