SPREMAN ZA ŽENEVU

Rimčev drugi automobil bit će snažniji, udobniji i skuplji od Concepta One

25.01.2018 u 12:27

Bionic
Reading

Rimac će nam na nadolazećem autosalonu u Ženevi pokazati svoj drugi automobil, a kompanija iz Svete Nedelje već nas neko vrijeme draži detaljima

Na svojoj Facebook i službenoj stranici Rimac je objavio i video koji po prvi put prikazuje prednji kraj automobila.

Ranije objavljene fotografije otkrile su siluetu vozila koje mnogi zovu Concept Two iako mu to sigurno neće biti ime, otkrila je Autocaru Monika Mikac.

Operativna direktorica Rimac Automobila također je istaknula kako će novi automobil biti dvosjed, te kako u planovima nemaju modele s mogućnošću smještanja više od dvoje putnika. Ipak, novi automobil trebao bi se pojaviti i u roadsterskoj inačici.

Rimac je prodao osam primjeraka Concepta One i dvije izvedbe za stazu, no od njegovog nasljednika imaju puno veća očekivanja. Planirana je proizvodnja od 100 primjerka, a prvih dvadeset trebalo bi naći kupce već ove godine.

Sam automobil trebao bi biti značajno snažniji, udobniji i luksuzniji od Rimčevog prvog hiperautomobila, a također će raspolagati boljom autonomijom, te paprenijom cijenom.

Drugi hrvatski električni automobil bit će nam predstavljen 6. ožujka u Ženevi, kad ćemo napokon raspolagati i svim tehničkim detaljima.