uoči premijere

Peugeot pokazao prve slike novog e-3008: Još jedan dan do njegove svjetske premijere

11.09.2023 u 11:13

Bionic
Reading

Ovo će biti prvi model marke koji će se nalaziti na novoj arhitekturi STLA Medium matične tvrtke Stellantis, koja obećava korak pomak u pogledu performansi i funkcionalnosti u usporedbi s naslijeđenim platformama PSA grupe koje trenutno koriste njihovi električni modeli

Peugeot je pokazao najavne fotografije temeljito redizajniranog fastback SUV-a modela e-3008, koji će imati potpuno električni pogon. Da podsjetimo, Peugeot je svoju prvu generaciju kompaktnog SUV-a 3008 predstavio u našem prelijepom Dubrovniku još 2008. godine, a nakon osam godina na tržištu 2016. godine stigla nam je i druga generacija 3008.

Potom je ujesen 2020. uslijedila facelift verzija na sredini životnog ciklusa druge generacije, koja se temeljila na PSA EMP2 (Efficient Modular Platform 2) platformi i najuže je povezana s drugom generacijom Opela Grandland X.

Peugeot e-3008 će biti prvi automobil marke koji će se nalaziti na novoj arhitekturi STLA Medium matične tvrtke Stellantis, koja obećava korak pomak u pogledu performansi i funkcionalnosti u usporedbi s naslijeđenim platformama PSA grupe koje trenutno koriste njihovi električni modeli.

Najava novog Peugeota e-3008 Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot

Sada nam je ostao još samo jedan dan do svjetske premijere novog e-3008, jer će njegov 'Next-Level' biti i službeno predstavljen 12. rujna u Sochauxu (Francuska), u povijesnoj i tehnološki naprednoj tvornici u kojoj će se i proizvoditi.

Potpuno redizajnirani crossover koristi novu platformu i izbjegava dizajnerske naznake 4x4, a slijedi veći SUV e-5008. Sam proizvođač kaže kako će Peugeot 3008 biti prvi model u liniji Peugeota koji će imati novi ažurirani infotainment sustav i-Cockpit.

Novi sustav, koji će se s vremenom uvesti u većinu Peugeotovih modela, ima 21-inčni, zakrivljeni, panoramski zaslon, koji se proteže od upravljača do središta instrumentne ploče.

  • +6
Peugeot pokazao prve slike novog e-3008 Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot

Tu je i nova digitalna ploča s instrumentima, ambijentalno LED osvjetljenje i redizajnirani upravljač, koji kontrolira nekoliko unutarnjih funkcija kabine, zamjenjujući tradicionalne gumbe.

Potpuno redizajnirani kokpit novog Peugeota e-3008 Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot

Tu je i-Toggle sustav osjetljiv na dodir također se vraća, a birač mjenjača premješten je na kontrolnu ploču pored gumba za pokretanje automobila.