NABILDANI M340I

Ovo će biti najsnažnija BMW-ova serija 3 dok se ne pojavi novi M3

14.11.2018 u 10:34

Bionic
Reading

BMW slijedi uhodanu praksu s lansiranjem jednog od svojih najpopularnijih modela. Nakon što smo vidjeli novu seriju 3 na autosalonu u Parizu, morat ćemo pričekati do konca iduće godine da bismo se upoznali s njezinom ultimativnom verzijom - M3

To ne znači da će ljubitelji dinamične vožnje morati postiti. Za one koji žele brzu seriju 3, no nisu je spremni platiti po cijeni jednog M3, sada je tu novi model M340i.

Automobil će nam službeno biti predstavljen na nadolazećem autosalonu u Los Angelesu a već na papiru Bavarska limuzina djeluje impresivno atletski.

Trolitreni redni šesterocilindraš pod poklopcem razvija 382 KS i čak 500 Nm. Više snage imala su samo posljednja dva modela M3, a više okretnog momenta samo posljednji.

Za prijenos snage na podlogu brine se integralni pogon xDrive koji jamči hvatanje ‘stotke’ za 4,2 sekunde, te elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h.

M340i bit će dostupan s isključivo osmerobrzinskim automatikom, a u odnosu na standardne trojke tu je M sportski ovjes, elektronski kontrolirani diferencijal, varijabilni sportski upravljač i unaprijeđene kočnice.

BMW još nije definirao cijene, no automobil će biti dobavljiv sredinom iduće godine.

  • +7
BMW M340i Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW