POPUT SPORTSKOG AUTOMOBILA

Mercedesov AMG GLC 63 S je najbrži SUV na Nürburgringu

23.11.2018 u 13:17

Bionic
Reading

Svojevremeno je vrijedilo pravilo da se automobil može smatrati ’sportskim’ ako odveze 20,8 km Nürburgring Nordschleifea za manje od osam minuta

Bio je ovo teško premostiv prag za visoke i teške SUV-ove. No onda je prije tri godine Porsche Cayenneom Turbo S uspio postići ’nemoguće’.

Nijemci su Zeleni pakao odvezli za 7:59,74 i ušli u legendu.

Na novog rekordera trebali smo čekati gotovo tri godine, no koncem 2017 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio znatno je unaprijedio Cayenneov rezultat vremenom od 7:51,7.

Ovaj put novi rekord je jedva izdržao godinu dana. Mercedes je u ‘jesenjim uvjetima’ na Nordschleife dopremio AMG GLC 63 S, a mrcina s četverolitrenim V8 od 510 KS i 700 Nm preletjela je 154 zavoja za 7:49,37.

Navodno je najprestižniji Mercedesov SUV trebao samo jedan pokušaj da sruši talijanski ponos, a kako ne bi bilo nedoumica Nijemci su ustupili i video rekordnog trka.

Moramo priznati da snimka iz kabine s Markusom Hofbauerom za upravljačem djeluje u podjednakoj mjeri impresivno i zastrašujuće, budući da smo ovu perspektivu navikli gledati iz znatno niže pozicije.

Izvor: Promo fotografije
  • +52
Mercedes-AMG GLC 63 Izvor: Promo fotografije / Autor: Daimler AG - Global Communications Mercedes-Benz Cars