uoči premijere

Lancia predstavila i drugu sliku budućeg gradskog mališana: Novi Ypsilon će biti potpuno na struju

18.12.2023 u 16:13

Bionic
Reading

Slika prikazuje prednji dio automobila, karakteriziran reinterpretacijom povijesne rešetke, sada projicirane u budućnost s tri zrake svjetlosti koje idealno obuhvaćaju Lancia logo

Druga slika nove Lancie Ypsilon predstavljena je prije nekoliko dana, nakon prve koja je objavljena 27. studenog, na 117. godišnjicu marke.

'Danas, s drugom slikom, otkrivamo prednji dio Nove Lancie Ypsilon, koji ima reinterpretaciju povijesne rešetke hladnjaka, 'calice' (hrv. kalež), projiciran u budućnost kroz tri zrake svjetlosti, čineći ga ikoničnim, nezaboravnim i vidljivim iz daleka. Iznad 'calice' stoji Lancia natpis za dvostruki potpis 'calice-lettering' koji će označavati prednju stranu sva tri nova modela marke: 'calice of light' koji doslovno obuhvaća naziv marke i jasno identificira Lancia identitet, usmjeravajući ga prema električnoj mobilnosti,' izjavio je Luca Napolitano, izvršni direktor marke Lancia.

Prednji dio automobila je protagonist na drugoj slici i, kao što je već predviđeno s modelom Lancia Pu+Ra HPE, prikazuje legendarni Lancia calice, dio tradicije marke i sada reinterpretiran u modernom ključu, projicirajući ga u budućnost kroz tri LED svjetlosne zrake, čineći ga ikoničnim, nezaboravnim i prepoznatljivim izdaleka, i danju i noću.

Nova Lancia Ypsilon: najava 3 Izvor: Promo fotografije / Autor: Lancia

Kalež idealno obuhvaća novi Lancia natpis, izrađen od sateniranog nehrđajućeg čelika i ističe se originalnim fontom inspiriranim svijetom mode, 'potpisujući' novu električnu eru marke kako bi je učinili poželjnom i uvijek suvremenom.

Prednja strana, inspirirana modelom Lancia Beta Montecarlo, bit će sjajno crna kako bi se najbolje istaknula nova Lancia slova kao što je bila u konceptu Lancia Pu+Ra HPE.

Predstavljanje modela zakazano je za veljaču 2024. godine, putem ekskluzivnog izdanja New Lancia Ypsilon Cassina Limited Edition. Sa 100 posto BEV motorom, dostupnim u 1906 numeriranih i certificiranih jedinica, model predstavlja prvi konkretan korak u renesansnom putovanju marke, s jasnom i ambicioznom strategijom elektrifikacije koja se kreće naprijed u velikim koracima, u skladu sa Stellantisovim 'Dare Forward' strateškim planom i podržan od strane Free2move Charge u 360° integriranom ekosustavu punjenja.

Nova Lancia Ypsilon: najava 2 Izvor: Promo fotografije / Autor: Lancia

Putovanje tijekom sljedećih tjedana otkrit će niz dodatnih detalja o Lanciji Ypsilon uoči glavnog događaja – svjetske premijere.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'