MOŽE I NA STRUJU

I legendarni automobili se mogu elektrificirati: Pogledajte kako je Everatti 'e-tunirao' Mercedes-Benz SL W113 ‘Pagodu’

29.09.2023 u 11:58

Bionic
Reading

Stručnjaci Mercedes-Benza Hilton & Moss ručno su ga izradili i pomno restaurirali u skladu sa standardima i opremili ga vrhunskim električnim pogonskim sklopom koji je dizajnirao, razvio i proizveo Everrati. Elegantna SL 'Pagoda' redefinirana je kao ultimativni svjetski luksuzni grand tourer s otvorenim krovom i dvosjedom bez emisije štetnih plinova

Mnogi ljubitelji starodobnih legendarnih modela bi mogli reći da je ovo svetogrđe, no danas ipak živimo u nekim drugačijim vremenima. Ipak, ostavljamo vam da prosudite sami. Naime, novo mjerilo za podcijenjeni održivi luksuz, novi model tuning britanske tvrtke Everatti imao je svoj globalni debi u renomiranom Fairmont Monte Carlu, samo nekoliko koraka od poznatog zavoja ukosnice Formule 1 i bit će izložen u slavnom predvorju hotela za vrijeme trajanja Monaco Yacht Show-a od 27. do 30. rujna.

Inače, Everrati je razvio vlastite sustave, procese i platforme koristeći najnovije tehnologije za 'redefiniranje' kultnih automobila od motora s unutarnjim izgaranjem (ICE) do EV-a. Everrati stručno inženjerski preuređuje automobile u električna vozila najviše kvalitete za čisti zrak.

Everrati je na putu da bude globalno prepoznat kao vodeći brend za retro-elektrifikaciju i ikonski EV, koji pridonosi održivom životnom stilu s električnim automobilima po narudžbi.

Jedan od bezvremenski najelegantnijih, elegantnih i kolekcionarskih automobila svih vremena, primjerci Mercedes-Benz SL 'Pagoda' bili su u posjedu brojnih slavnih osoba od njegovog dolaska 1963. Od legendarnih glazbenika, poput Johna Lennona i Tine Turner, glumcima, poput Audrey Hepburn i Charltona Hestona, modernijim zvijezdama, uključujući Davida Coultharda i Harryja Stylesa, SL 'Pagoda' doista zaslužuje svoje mjesto u automobilskoj dvorani slavnih.

Sada je Everrati s ponovno izmislio remek-djelo. Stručnjaci Mercedes-Benza Hilton & Moss ručno su ga izradili i pomno restaurirali u skladu sa standardima i opremili ga vrhunskim električnim pogonskim sklopom koji je dizajnirao, razvio i proizveo Everrati. Elegantna SL 'Pagoda' redefinirana je kao ultimativni svjetski luksuzni grand tourer s otvorenim krovom i dvosjedom bez emisije štetnih plinova.

Nudeći izvrsnu mješavinu nasljeđa, luksuza, održivosti i tehnologije usmjerene na budućnost, SL 'Pagoda' koju je redefinirao Everrati predstavlja jedinstvenu ponudu. Kao čuvari automobila, Everrati ostaje vjeran kvaliteti vozila, ali pruža nadogradnju pogonskog sklopa na tvorničkoj razini koja premašuje specifikacije performansi originala, omogućujući neusporediv užitak i zabavu za rekreaciju i očuvanje vlasnika više generacija.

Everratijeva strast i briga čuva takva remek-djela automobilskog inženjerstva i dizajna, pretvarajući ih u pokretnu umjetnost koja je savršeno u duhu vremena za sadašnje vrijeme, ali su naslijeđeni proizvodi u kojima mogu uživati i generacije koje dolaze.

Uz debi sa svojom novom elektrificiranom SL 'Pagodom' na Monaco Yacht Showu, Everrati će također voziti VIP goste po kneževini u svom Land Roveru serije IIA s nultom emisijom, dok je tvrtka također otkrila novi Defender Shore Tender Edition na događaju, suradnja s dizajnerima superjahti Bannenberg & Rowell i brokerima superjahti, Edmiston.

  • +6
Everatti 'e-tunirao' Mercedes-Benz SL W113 ‘Pagodu’ Izvor: Promo fotografije / Autor: Everatti

Justin Lunny, suosnivač i glavni izvršni direktor Everratija je rekao: 'Monaco Yacht Show jedan je od najglamuroznijih i najekskluzivnijih događaja na svijetu i, bez sumnje, Everrati je napravio sve. Drago mi je što smo našem redefiniranom električnom Mercedes-Benzu SL ‘Pagoda’ omogućili tako prikladnu globalnu premijeru, zahvaljujući izvanrednoj suradnji s hotelom Fairmont Monte Carlo – cijenjenim brendom koji dijeli našu strast za održivim luksuzom.'

'Ovaj pomno restauriran i redefiniran automobil ultimativni je električni luksuzni grand tourer s dva sjedala, jedinstveni prijedlog koji odaje počast povijesti legendarne SL 'Pagode', a opet je potpuno otporan na budućnost, što omogućuje uživanje u njemu danas – i u rukama sljedeće generacije sutra. Svjedoci smo revolucije s rastućom potražnjom za vrhunskim održivim vozilima koja imaju nultu emisiju, ali zadržavaju bezvremenski dizajn i kultni karakter. Veselimo se pokazati posjetiteljima VIP sajma kako smo ponovno izmislili ovaj dio automobilske povijesti prema najvišim standardima i nismo mogli poželjeti prikladnije okruženje.'

Pierre Louis Renou, generalni direktor, Fairmont Monte Carlo, je dodao: 'Fairmont je oduvijek bio ekološki lider među ekološkim hotelima, kao jedan od prvih brendova luksuznih hotela koji je postigao ciljeve smanjenja emisija. Vjerujemo da nam je privilegija poboljšati istinska iskustva i promovirati bogatu kulturnu razmjenu unutar naših zajednica osiguravajući dugoročno upravljanje našim planetom. Drago nam je što surađujemo s Everratijem na debiju njegovog zadivljujućeg, potpuno električnog Mercedes-Benz SL 'Pagoda' bez emisija, automobila koji doista predstavlja primjer održivog luksuza.'

'Na Fairmontu Monte Carlo, svaka od naših strateških odluka donosi se razmatranjem i mjerenjem utjecaja ugljičnog otiska. Provedene su mnoge akcije i ulaganja koja su rezultirala drastičnim uštedama električne energije hotela -19 posto potrošnje električne energije.'

Globalno, Everrati isporučuje svoja vrhunska redefinirana vozila, uključujući Porsche 911 u obliku Coupe, Cabriolet i Targa, te Land Rover serije i Defender, na više teritorija kako raste potražnja od strane kupaca željnih posjedovanja Everratijeve jedinstvene fuzije vožnja bez emisija, poboljšane performanse i očuvan klasični dizajn.