Što nam donosi 2020.?

Hyundai najavio 5 modela za 2020.; Na hrvatsko tržište dolaze 2 nova i 3 osvježena modela

20.12.2019 u 10:12

Bionic
Reading

Južnokorejski Hyundai pred kraj godine ponudio nam je informacije o svojim modelima koji dolaze tijekom 2020. na hrvatsko tržište. Pogledajte što smo saznali o ovih pet modela

Hyundai je najavio sljedeću godinu informativnim kalendarom modela koji dolaze na hrvatsko tržište 2020. godine. Pet modela tako stižu na naše tržište, od čega su dva potpuno nove generacije, a tri su obnovljena za 2020. Od novih modela očekujemo prije svega novu generaciju malenog gradskog modela i10, koji će u Hrvatskoj imati svoju premijeru u veljači 2020. Model i20 biti će dostupan na jesen 2020. godine.

Od tri obnovljena (facelift) modela stižu nam i30 koji će biti dostupan u lipnju 2020. godine. Tu su i dva osvježena modela iz crossover/SUV kategorije: Hyundai Kona i Santa Fe koji se očekuju krajem 2020. godine.

Hyundai i10, odnosno treća generacija malenog gradskog automobila korejske tvrtke prikazana je na autosalonu u Frankfurtu, ima novi dizajn i tehnološku nadogradnju. Najveći konkurent mu je u ovome segmentu Volkswagen Up. Kao i kod odlaznog modela i10, dnevna svjetla automobila nalaze se unutar rešetke. Novi i10 dizajniran je, razvijen i proizveden u Europi. Motori novog i10 uključuje ​​poznate 1,0-litrene trocilindrične i 1,2-litrene četverocilindrične benzinske jedinice s prirodnim usisom zraka, a turbopunjeni 1,0-litreni trocilindrični motor vjerovatno će preuzeti iz Picanta. Novi i10 će također ponuditi sigurnosne značajke radi vrhunske sigurnosti u prometu poput; LKAS, DAA, FCA i HBA sustava.

Hyundai i20, isto tako donosi svoju treću generaciju ovog modela. Prema fotografijama s testiranja može se primjetiti njegova široka rešetka koja snažno podsjeća na model srednje klase Hyundai Sonatu. Osnovni oblik malog automobila samo je pažljivo revidiran. Na hrvatskom tržištu bit će dostupan na jesen 2020. godine, a novost je da će ponuditi uz benzinski i dizelski motor i 1.0 TGDi blagohibridni motor. Od ostalih noviteta ponuditi će 10,25-inčni zaslon te digitalnu instrumentnu ploču. Nagađa se da će doći i i20 N verzija. Najmlađi N model mogao bi biti karakteristika kao i i30 N: preuređeno podvozje, izravnije upravljanje, snažniji kočioni sustav, sportske dodatke i sportske detalje u unutrašnjosti. Ispod haube bi se tako mogao naći 1,6-litreni turbo benzinski motor s 200 KS.

Hyundai i30 će nakon nešto više od tri godine doživjeti za 2020. i svoj facelift . Kako je konkurencija u kompaktnom segmentu sve žešća, optička revizija vjerojatno će biti poprilično opsežna. Nedavno uočeni zamaskirani testni model govori u prilog tome. Sprijeda, i30 dobiva potpuno novu šesterokutnu rešetku, koja pomalo podsjeća na SUV Nexo s pogonom na gorive ćelije. Prednja će svjetla vjerojatno biti uža i trebali bi se temeljiti na svjetlima modela Kona. Na prednjoj pregači nalaze se nova dnevna svjetla nalik na krila. Bočni izgled obnovljenog i30 neće se osjetno razlikovati od trenutnog modela. Obnovljeni i30 bi trebao dobiti nova LED stražnja svjetla. Na stražnjem odbojniku također se nalazi i difuzor s uzorkom saća. Što se motora tiče, Hyundai kaže da će imati 1.5 MPi, kao i 1.5 TGDi snage 160 KS s 48-voltnom blagohibridnom tehnologijom. Novi je i poluautomatizirani mjenjač. Dolazi s novim 10,25-inčnim zaslonom te digitalnom instrumentnom pločom. Na hrvatskom tržištu biti će dostupan u lipnju 2020. godine.

Hyundai Kona također stiže kao osvježena verzija, a poznato je da će od noviteta imati i hibridne verzije pogona s motorima: 1.0 TGDi mild hybrid i 1.6 CRDi mild hybrid. Novi je i poluautomatizirani mjenjač. Dolazi s novim 10,25-inčnim zaslonom te digitalnom instrumentnom pločom. Na hrvatskom tržištu biti će dostupan krajem 2020. godine. Isto tako se najavljuje N line verzija Kone. Potajno snimljene slike s testiranja prikazuju ovog sportaša tijekom testnih vožnja na Nordschleife stazi u Njemačkoj. Kona N će usvojiti neke elemente nabrijane verzije hatchbacka i30 N.

Hyundai Santa Fe ne nudi previše podataka o osvježenoj verziji za 2020. No zna se da dolazi s motorima 1.6 TGDi HEV hibridni motor snage 230 KS HEV i 1.6 TGDi PHEV (plug-in hibrid) snage 260 KS. Na hrvatskom tržištu se očekuje kao i osvježena Kona krajem 2020. godine.

  • +10
Hyundai noviteti 2020. na hrvatskom tržištu Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai