uoči premijere

[FOTO/VIDEO] Honda pokazala kako će izgledati NSX Type S! Ovo je posljednji model druge generacije superautomobila

03.08.2021 u 15:37

Bionic
Reading

Jednogodišnja proizvodnja modela NSX Type S predodređena je da se pridruži jedinstvenim i kolekcionarskim modelima prve generacije NSX, poput izdanja NSX Zanardi iz 1999. kojeg je proizvedenog samo 51

Honda je danas objavila početne informacije o novoj ograničenoj seriji svog superautomobila NSX Type S, koji bi trebao biti službeno predstavljen 12. kolovoza na Monterey Car Week-u u Kaliforniji.

Nastojeći biti model s izvanrednim dinamičkim performansama, a da svima može biti ugodno u vožnji, druga generacija NSX predstavljena je u kolovozu 2016. naslijedivši koncept 'superautomobila usmjerenog na čovjeka' koji je iznijela prva generacija NSX. Štoviše, druga generacija NSX-a nudi 'novo sportsko iskustvo' (u originalu 'New Sports eXperience') , omogućeno ovim superautomobilom iz nove ere koji ima tromotorni sportski hibrid SH-AWD®, originalnu Hondinu tehnologiju elektrifikacije, te ostvaruje visoku odzivnost i performanse upravljanja, koje nije moguće samo s motorom.

Honda pokazala kako će izgledati NSX Type S Izvor: Promo fotografije / Autor: Honda/Acura

Novi NSX Type S bit će konačni model druge generacije NSX-a, a razvojni tim nastojao je poboljšati performanse i dizajn s ciljem stvaranja modela koji nadilazi sve NSX modele dosad. NSX je globalno isporučen iz Performance Manufacturing Centra u SAD -u, koji je ostvario sklad između umijeća vještih inženjera i inovativnih naprednih proizvodnih tehnologija.

Poseban model razvijen sa zahvalnošću kupcima Honde

Povijest druge generacije NSX-a završit će u prosincu 2022. godine kada se proizvede konačni NSX Type S. NSX Type S vrhunac je izazova s ​​kojima se Honda suočila za drugu generaciju NSX-a, a to je poseban model koji je Honda razvila kao izraz zahvalnosti prema kupcima koji su do sada voljeli NSX. Razvojni tim težio je daljnjem poboljšanju performansi vožnje i oštroj i lijepoj prisutnosti te je nastojao ponuditi 'radost vožnje' i 'radost upravljanja vozilom po volji vozača', kao i 'radost posjedovanja' specijalnog vozila.

Dodavanjem nove, ograničene mat boje, NSX Type S s poboljšanom atraktivnošću kao model superautomobila bit će lansiran u ograničenoj seriji od 350 jedinica diljem svijeta (30 jedinica u Japanu, 320 jedinica izvan Japana). Jednogodišnja proizvodnja modela NSX Type S predodređena je da se pridruži jedinstvenim i kolekcionarskim modelima prve generacije NSX, poput izdanja NSX Zanardi iz 1999. (proizveden 51 primjerak) i varijanti japanskog domaćeg tržišta, poput NSX-R (483 proizvedena primjerka između 1992. i 1995.), NSX tip S (209 komada izgrađenih između 1997. i 2001.) i NSX tip S-Zero (ukupno 30 komada između 1997. i 2001.). Do danas, prodaja druge generacije NSX-a ukupno broji više od 1500 primjeraka u SAD-u i preko 2500 primjeraka širom svijeta.

Honda NSX Type S Izvor: Promo fotografije / Autor: Honda

NSX Type S je treća je varijanta modela Type S s kojom je Honda debitirala ove godine, pridruživši se novoj Acuri TLX Type S sportskoj limuzini i nadolazećem trorednom SUV-u MDX Type S, jer marka gura performanse svojih proizvoda na nove visine.

NSX predstavlja izazove s kojima se Honda suočila napredujući s vremenom

NSX predstavlja izazove s kojima se Honda suočila u stvaranju automobila i drugih proizvoda željenih od strane ljudi tog vremena. NSX je kupcima pružio super sportska iskustva u širokom rasponu vozačkih situacija, uključujući svakodnevno putovanje na posao, vožnju zavojitim cestama i sportsku vožnju na trkaćim stazama. Štoviše, NSX je odigrao ulogu u marke Honda (Acura u SAD-u) dajući značajan doprinos i aktivnostima u motorsportu.

Prva generacija NSX-a, koja je u prodaji 1990. godine, ostvarila je značajno smanjenje težine usvajanjem potpuno aluminijske monokok karoserije, prve u svijetu za vozila masovne proizvodnje. Kao srednji sportski automobil nove generacije koji je okupio najsuvremenije tehnologije tog vremena i postigao izvrsne dinamičke performanse i lakoću vožnje na visokoj razini, NSX prve generacije je bio dobro prihvaćen od kupaca diljem svijeta.

Nasljeđivanje izazovnog duha - novi izazov prema novoj eri

Koristeći ljudske resurse i tehnologije prikupljene razvojem i napretkom NSX-a u stvaranju automobila i drugih proizvoda u budućnosti, Honda kaže kako će 'nastaviti prihvaćati nove izazove kako bi i dalje pružala 'radost vožnje' svojim kupcima elektrificiranom i novom vrijednošću mobilnosti proizvoda koji se tek trebaju stvoriti.

S ukupnom proizvodnjom ograničenom na 350 jedinica, jednogodišnji rad NSX Type S predodređen je da se pridruži jedinstvenim i kolekcionarskim modelima prve generacije NSX, poput izdanja NSX Zanardi iz 1999. (proizvedeno 51) i varijanti japanskog domaćeg tržišta, poput NSX-R (483 proizvedena između 1992. i 1995.), NSX tip S (209 izgrađen između 1997. i 2001.) i NSX tip S-nula (ukupno 30 između 1997. i 2001.). Do danas, prodaja druge generacije NSX-a ukupno broji više od petsto stotina jedinica u SAD-u i preko dvadeset pet stotina širom svijeta.

NSX Type S je treća varijanta modela Type S koju je Acura pokazala ove godine, pridruživši se novoj TLX Type S sportskoj limuzini i nadolazećem trorednom SUV-u MDX Type S, jer marka gura performanse svojih proizvoda na nove visine.