SVJETSKA PREMIJERA

[FOTO/VIDEO] Abarth predstavio novi 500e: Potpuno električan sportaš, bolji i od benzinskog modela 695

23.11.2022 u 14:39

Bionic
Reading

Novi Abarth 500e je 'više Abarth nego ikada' zahvaljujući svojoj električnoj arhitekturi, poboljšanoj raspodjeli težine, poboljšanom okretnom momentu i dužim međuosovinskom razmaku. Brži je i uzbudljiviji u gradskoj i prigradskoj vožnji

Abarth otvara potpuno novu eru predstavljanjem potpuno električnog novog Abartha 500e kako bi obogatio svoju ponudu modela i ulaskom u Brazil uspješnim lansiranjem novog Abartha Pulse, o kojem smo već pisali. Novi Abarth 500e je najodzivniji i najuzbudljiviji Abarth u gradskoj vožnji te najbrži i najugodniji u prigradskoj vožnji. Ukratko, Abarth je više nego ikada. Električna arhitektura radi bolje od benzinske zahvaljujući poboljšanoj raspodjeli težine, boljem okretnom momentu i širem međuosovinskom razmaku.

Elektrika je savršena tehnologija za poboljšanje užitka u vožnji i osigurava više sprinta, veću ravnotežu, veću stabilnost i bolje držanje ceste. Drugim riječima, za Abarth elektrifikacija znači biti zabavniji i konkurentniji. Ako pogledate iz drugog kuta, elektrifikacija ne znači samo traženje zelenijih rješenja, već je i sinonim za čistu, destiliranu i hardcore zabavu.

Novi Abarth 500e Izvor: Promo fotografije / Autor: Abarth

Olivier Francois, glavni izvršni direktor FIAT & Abarth i globalni direktor marketinga Stellantisa, je komentirao: 'Možda se pitate ‘zašto električni?’. Pa, u osnovi, performanse su nas natjerale na to: zapravo, svaka promjena u Abarthu ima za cilj postizanje najboljih voznih performansi. Točno tako je uvijek išao naš osnivač, Carlo Abarth. Dakle, s te točke gledišta, recimo da se ništa nije promijenilo: bolje ubrzanje, bolje upravljanje, više zabave. A tu je i Abarthov legendarni potpis: njegov zvuk. Sve to će potaknuti našu promjenu brzine za globalniju prisutnost: Novi Abarth Pulse u Brazilu je faza 1, zatim ćemo vidjeti fazu 2 kada Novi Abarth 500e stigne na tržišta izvan Europe, uključujući Japan i Brazil. Spojite sve to i dobit ćete ono što zovemo više Abartha nego ikad!'

Bolje performanse

Novi Abarth 500e je najodzivniji i najuzbudljiviji Abarth 500 ikada u gradskoj vožnji, s boljim odzivom od Abartha 695. Zapravo, 1 sekundu je brži u urbanom okruženju, što znači 50 posto brže ubrzanje od 20 do 40 km/h od benzinskog modela. Novi Abarth 500e brži je i izvan gradske vožnje, primjerice u oštrim zavojima, gdje od 40 do 60 km/h može postići ciljnu brzinu za samo 1,5 sekundu — mnogo brže od svoje benzinske verzije koja zaostaje 15 metara , dosežući 60 km/h sekundu kasnije.

Konačno, na otvorenoj cesti, potpuno električni novi Abarth 500e izvodi manevre pretjecanja brže od svoje benzinske verzije, dostižući brzinu od 100 km/h (počevši od 60 km/h) dok njegov benzinski pandan još uvijek vozi brzinom od 91 km/h, s razlikom od otprilike 1 sekunde. Ukratko, na 'Misto Alfa Handling Track' stazi u Baloccu novi Abarth 500e pobjeđuje model 695 za više od sekunde.

Nadalje, elektromotor s boljim odzivom, duži međuosovinski razmak, poboljšana potpora zbog proširenih širina traga i bolja ravnoteža između osovina nude izvrsnu upravljivost i dinamiku vožnje, osiguravajući novom Abarthu 500e brži odziv, bolji ulazak u zavoje i veća brzina u zavojima i izlazna brzina.

Novi Abarth 500e je opremljen baterijom od 42 kWh u kombinaciji sa snažnim e-motorom, što rezultira sa 113,7 kW (155 KS) i kombinira performanse Škorpiona s inovacijom električne mobilnosti. Zapravo, može postići 100 km/h iz mjesta prije nego što to uopće shvatite, za samo 7 sekundi. Može se pohvaliti najboljim ubrzanjem u klasi, a u međuvremenu osigurava nultu emisiju.

Na kraju, Novi Abarth 500e je 'uzbudljiv i brz' upravo u onim uvjetima u kojima se stvarno možete zabaviti. I tako je marka uspjela ujediniti svoje entuzijaste s ljudima koji se nikad prije nisu utrkivali. Zapravo, novi Abarth 500e ima za cilj proširiti ciljno tržište Abartha, a da pritom ostane vjeran svojim korijenima i DNK-u.

  • +27
Novi Abarth 500e Izvor: Promo fotografije / Autor: Marco De Ponti

Načini vožnje: Turismo, Scorpion Street i Scorpion Track

Dostupna su tri ekskluzivna načina vožnje, koji su usredotočeni na performanse – Turismo, Scorpion Street i Scorpion Track – dajući korisnicima potpunu slobodu da u potpunosti poboljšaju sportsku postavku i oslobode snagu svog Abartha u svakom izazovu na cesti.

Turismo način rada omogućuje glađe ubrzanje i manju snagu (maksimalna snaga 100 kW umjesto 113 kW, okretni moment 220 Nm umjesto 235 Nm) za učinkovito, ali uzbudljivo iskustvo vožnje.

Scorpion Street način rada nudi vrhunske performanse uz maksimalno povećanje regenerativnog kočenja.

Osim toga, u Turismo ili Scorpion Street Mode - zahvaljujući značajci vožnje s jednom pedalom - sve što trebate je jedna papučica da doživite vrhunsku izvedbu. Automobil usporava svaki put kad podignete nogu i obnavlja kinetičku energiju, koja se potom pretvara u električnu za ponovno punjenje baterije. Brže i još sportskije iskustvo vožnje.

Konačno, način rada Scorpion Track dizajniran je za one koji traže vrhunske performanse.

Brzina punjenja

Kako bi se smanjilo vrijeme punjenja, novi Abarth 500e je opremljen sustavom brzog punjenja od 85 kW koji vrlo brzo puni bateriju automobila i jamči zabavu bez kraja. Na primjer, potrebno je manje od 5 minuta da se napravi dovoljna rezerva energije za dnevnu kilometražu (oko 40 km), što je manje od vremena potrebnog za odabir sljedeće destinacije. Kada ste u žurbi, brzo punjenje dostiže 80 posto dometa za samo 35 minuta.

Službeni partner novog Abartha 500e je Free2move eSolutions, Stellantisovo zajedničko ulaganje osnovano za podršku i olakšavanje prijelaza na električnu mobilnost, preuzimanjem aktivne uloge u postizanju pristupačne, čiste mobilnosti. Free2move eSolutions nudi inovativne proizvode i usluge prilagođene svim kupcima. Počevši od eSolutions Charging, aplikacije dizajnirane kako za one koji čine prve korake u eMobility tako i za one koji često koriste javne punionice. eSolutions Charging nudi više od 360.000 mjesta za punjenje diljem Europe, koja se mogu pronaći i koristiti s nekoliko jednostavnih klikova. Ili kao stanica za punjenje easyWallbox, koja se može jednostavno postaviti u garažu kod kuće i nudi visoku fleksibilnost u smislu funkcionalnosti i troškova.

Abarth nastavlja urlati: impresivno iskustvo zvuka novog Abartha 500e

Za Abarth je zvuk uvijek bio važan. Osim jednostavne tehničke značajke, postao je kreativan alat za izražavanje osebujnog i razigranog stila. Nadalje, zvuk Abartha uvijek je bio sinonim za hardcore zabavu i uzbuđenje – ključni i osebujni čimbenik posebno dizajniran da ponudi sve duboke emocije koje svaki Abarthist traži dok vozi Abarth. Osim visokih performansi i odvažnog stila, novi Abarth 500e jedini je mali automobil koji pruža impresivno zvučno iskustvo za one koji žele voziti električnu energiju bez odustajanja od poznate i nepogrešive Abarthove rike, koja je pratila generacije strastvenih vozača i uvijek je bio sinonim za snagu i performanse.

Konačno, novi Abarth 500e je prvi i jedini gradski automobil koji može biti opremljen Sound Generatorom, za one koji ne žele odustati od Abarthovog potpisa. Generator zvuka prati performanse motora, vjerno reproducirajući zvuk Abarth benzinskog motora. Dizajniran kako bi ponudio sve emocije koje svaki Abarthist traži dok vozi Abarth, savršeno kombinirajući performanse i zvuk, ovaj inovativni zvučni sustav pruža pravo iskustvo vožnje Abarthom.

Novi Abarth 500e: novi elementi za osebujan i odvažan sportski stil

Novi dizajnerski elementi daju novom Abarthu 500e jedinstven, ali odvažan stil, crpeći inspiraciju iz prošlosti, ali također dodajući još veće uzbuđenje cijelom iskustvu vožnje. Kako bi dao jasnu sliku novih izazova i ambicija s kojima se brend suočava, Abarth se poigrao sa svojim logotipom, ostajući vjeran tvrdnji: 'Nova era, isti korijeni, isti DNK.'

Novi modernizirani i elektrificirani logo s potpisom Škorpiona debitira na novom Abarthu 500e i projektira marku u novu eru. I to nije 'samo potpis'; to je spoj performansi i inovacije, zabave i održivosti. Postavljen je više i zajedno s prednjim svjetlima i maskom daje automobilu izgled koji vam govori da vijci i matice znače posao. Novi Abarth 500e ističe se po svom prepoznatljivom, visokoučinkovitom i odvažnom sportskom stilu i posvećen je onima koji nikada ne odustaju od pretvaranja vožnje u zabavno iskustvo.

Nekoliko agresivnih elemenata na vanjštini čini novi Abarth 500e jedinstvenim i privlačnim, poput novog namjenskog prednjeg sportskog odbojnika, nedostižnih i sportskih linija bočnog praga, hladnobijelog prednjeg difuzora, umetaka stražnjeg difuzora, namjenskih aluminijskih kotača i nove Titanium Grey siva kućišta ogledala. Sportski karakter novog Abartha 500e također je poboljšan potpunim LED prednjim osvjetljenjem s novim Abarth potpisom, prednjim i stražnjim disk kočnicama, novim prednjim i stražnjim Abarth natpisom u tamno sivoj boji titana, novim bočnim elektrificiranim logom s potpisom Scorpion i crnim krovom s integriranim sportskim spojlerom za cabrio. Hatchback verzija također je opremljena zatamnjenim stražnjim staklom.

Stil i sportski duh najpotpunije dolaze do izražaja na novom Abarthu 500e, što se može vidjeti u nekoliko detalja: od mračnog ambijenta stupova i krovne obloge do novog plavog Poison Blue remena za preklapanje prednjih sjedala. Izmjena finih materijala i više sportskih dizajnerskih elemenata stvara jedinstvenu i ekskluzivnu kombinaciju u ovom segmentu tržišta.

Novi Abarth 500e Scorpionissima: potpuno opremljeno lansiranje izdanja

Novi Abarth 500e Scorpionissima je ekskluzivno, potpuno opremljeno i privlačno ograničeno lansiranje izdanja – prvi električni Abarth ikada. Proizveden u samo 1949 primjeraka, što je brojka koja odaje počast godini rođenja marke, savršena je sinteza između ekskluzivnosti i sportskog duha. Dostupan je u hatchback i cabrio verzijama i dolazi u novoj, uzbudljivoj zelenoj Acid Green ili u plavoj Poison Blue boji karoserije. Ovo novo ograničeno izdanje je vrh ponude i odmah je prepoznatljivo po Abarth bočnim grafikama.

Novi Abarth 500e Scorpionissima opremljen je ekskluzivnim 18-colnim sivim Diamond-Cut Titanium Grey kotačima od legure, s gumama dimenzija 205/40R18, koji približavaju vozača cesti svojim performansama prianjanja te agresivnim i oštrim dizajnom, fiksnim staklenim krovom i zatamnjenim stražnjim staklom. Također dolazi s naprednim sportskim čeličnim papučicama i odmorištem za lijevu nogu s ugraviranim logotipom, koji na cestu donose vibracije trkaće staze i reaktivnost automobila koji su stvarali povijest Abartha, novi titanijski sivi prsten na armaturnoj ploči i čelične pločice na pragovima s Abarthom reljefom slova. Novi Abarth 500e Scorpionissima dolazi u uzbudljivoj zelenoj Acid Green ili plavoj Poison Blue boji karoserije, dvjema bojama koje dodatno naglašavaju odvažan i osebujan karakter novog Scorpiona, čineći ga istaknutim na svim cestama.

Unutrašnjost i povezivost

Dizajn novih sportskih sjedala obogaćen je utisnutim škorpionom u Alcantari, vrhunskom trkaćem materijalu koji pruža taman sportski izgled i najveću udobnost zahvaljujući integriranom naslonu za glavu sa zelenim Acid-Green Scorpion laserski iscrtanim na Alcantari i sportskim dvostrukim šavovima.

Ekskluzivnost, ali i sportski karakter materijala također se može vidjeti u novoj alcantara reljefnoj armaturnoj ploči koja nudi jedinstveni osjećaj, kombinirajući raskošnu estetiku s funkcionalnim dizajnom i savršeno se slaže s umetcima na upravljaču i sportskim sjedalima. Visokokvalitetna koža s umetcima od alcantare i logom Scorpion krase trokraki sportski upravljač koji crpi inspiraciju iz svijeta utrka kako bi kupcima pružio uzbuđenje utrke na prvi dodir. Dodatno, vrhunske ploče vrata i središnji tunelski naslon za ruke imaju sportski dvostruki šav.

Novi Abarth 500e Scorpionissima također dolazi sa zatvorenim središnjim tunelom, grijanim prednjim sjedalima i vjetrobranskim staklom, vozačevim sjedalom podesivim po visini i 50/50 djeljivim stražnjim sjedalima. Kontrast između svijetle Acid Green zelene boje eksterijera i tamnih interijera naglašava njegov prepoznatljiv i sportski stil, dok Poison Blue plava boja karoserije dodatno naglašava odvažan stil novog Abartha 500e.

Novi Abarth 500e Scorpionissima standardno je opremljen Uconnect™ Radio zaslonom osjetljivim na dodir od 10,25” s integriranim navigacijskim sustavom i potpuno novim Performance Pages - zaslonom visoke tehnologije s novom uzbudljivom Abarth grafikom.

Stranica performansi posebno su dizajnirane za novi Abarth 500e i omogućuju korisnicima da prate njihovu izvedbu dok oslobađaju uzbuđenje vožnje. Dostupna je i bežična kompatibilnost s Apple CarPlay® i Android Auto™*.

Novi Abarth 500e je prvo vozilo iz asortimana Abarth koje nudi potpuno povezano iskustvo zahvaljujući uslugama Uconnect, koje kupcima daju potpuno iskustvo vožnje s informacijama u stvarnom vremenu i sigurnošću u vozilu. Svim povezanim uslugama također se može upravljati izvan broda putem namjenske mobilne aplikacije Fiat.

Nadalje, nova potpuno digitalna grupa od 7” daje sve potrebne informacije - od brzine do dometa, trenutnog načina vožnje i statusa baterije - bez skretanja vozača s ceste.

Kada je riječ o udobnosti, tu su senzori za sumrak i kišu, pasivni ulazak s novim Abarthovim nosivim ključem i keyless go, automatska kontrola klime, automatska duga kratka svjetla, elektrokromatski unutarnji retrovizor i bežični punjač. Zahvaljujući naprednom sustavu senzora za prikaz drona od 360° i stražnjoj kameri ultra visoke razlučivosti, koja prikazuje prepreke i putanju automobila na 10,25-inčnom ekranu, savršeno parkiranje je jamstvo.

Konačno, uključen je i profinjeni i moćni JBL premium audio sustav, koji nudi iskustvo snažnog zvuka s čistim visokim tonovima, gromoglasnim basom i glatkim srednjim frekvencijama kako bi zadovoljio i najprobirljivije i najsofisticiranije ljubitelje glazbe. Generator zvuka također dolazi kao standardna oprema na novom Abarth 500e Scorpionissima.

Sigurnosni sustavi

Novi Abarth 500e Scorpionissima opremljen je sa šest zračnih jastuka i najnaprednijim ADAS sustavima koji su dostupni za najugodnije iskustvo vožnje bez žrtvovanja sigurnosti: Podaci o prometnom znaku; Autonomna kočnica u nuždi s prepoznavanjem pješaka i biciklista; Inteligentni asistent za brzinu; Lane Keeping Assist; Detekcija pospanog vozača; Pozornost pomoć; Tempomat; Upozorenje za mrtvi kut; Hitni poziv.