NOVA STRATEGIJA

BMW i3 i i8 neće dobiti nasljednike?

17.01.2018 u 11:54

Bionic
Reading

Iako nam je nedavno predstavio redizajnirani i3, te netom u Detroitu lansirao unaprijeđenu verziju i8, kao i i8 Roadster, BMW navodno nema planove izraditi i iduće generacije ovih modela, prenosi Autocar

Oba automobila, što se Bavaraca tiče, obavila su svoj posao. I3 je pokazao da BMW može napraviti praktičan i svestran električni automobil, kao i vozilo s produženom autonomijom, dok je i8 služio kao ogledni primjer performansi koje se mogu dobiti elektrifikacijom.

Službena odluka o datumu okončanja proizvodnje nije donesena, no dugovječnost i3 ovisit će o njegovoj popularnosti na tržištu, dok bi i8 mogao stopama legendarnog M1 u ropotarnicu povijesti.

BMW će tržištu ponuditi električni sportski automobil ako će kupci to tražiti, no taj automobil se vjerojatno neće zvati i8.

Zato je i Vision Dynamics projekt od najveće važnosti za Bavarce. Ovaj električni automobil bi se trebao pojaviti u prodaji 2021, a izrađivat će se na jednoj od dvije platforme s prednjim, stražnjim i integralnim pogonom koje Nijemci planiraju koristiti za sve svoje električne, benzinske, dizelske, hibridne i plug-in hibridne modele.

BMW će također u ponudi imati dvije klase elektromotora - slabije izvedenice sa 134 KS i 255 KS, te snažnije s 335 KS i 402 KS.

Kupci bi ujedno trebali imati opciju biranja kapaciteta baterije. Osnovna baterija trebala bi nuditi autonomiju od 300 km, dok bi ona s najvećim kapacitetom trebala osiguravati prevaljivanje do 700 km s jednim punjenjem.

  • +11
BMW i3 Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW