LJETO S KIŠOBRANOM

Idemo prema +30, ali ne bez kiše

24.07.2014 u 11:05

Bionic
Reading

U narednim danima najviše dnevne temperature postupno će rasti tako da će za vikend i početkom sljedećeg tjedna mjestimice ponovno prelaziti 30 °C. Međutim vrijeme i dalje neće biti potpuno stabilno pa su ponegdje mogući grmljavinski pljuskovi, uglavnom poslijepodnevni

U petak će u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu biti djelomice, a u Dalmaciji pretežno sunčano. U zapadnoj i gorskoj unutrašnjosti, zaleđu Dalmacije te u okolici priobalnog gorja sjevernog Jadrana mjestimice uz pojačanu naoblaku moguć je poneki lokalni poslijepodnevni grmljavinski pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab sjeveroistočnjak. Na Jadranu će u priobalju puhati slaba bura, a na otvorenom sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će se kretati od 14 do 19, a na Jadranu od 19 do 24 °C. Najviše dnevne temperature u cijeloj zemlji bit će između 24 i 29 °C.

U subotu ujutro će u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu biti djelomice sunčano. Sredinom dana, najprije na sjevernom Jadranu, a zatim i u unutrašnjosti, postupno će se naoblačiti uz mjestimičnu kišu, pljuskove i grmljavinu. U Dalmaciji će biti pretežno sunčano, tek ponegdje uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar će posvuda biti slab. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od 14 do 19, a na Jadranu od 19 do 24 °C. Najviše dnevne u cijeloj će se zemlji kretati od 26 do 31 °C.

U nedjelju će posvuda biti promjenjivo oblačno uz povremenu kišu, pljuskove i grmljavinu, i to većinom poslijepodne. Vjetar će uglavnom biti slab, a jedino će na sjevernom Jadranu puhati slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od 14 do 19, a na Jadranu od 19 do 24 °C. Najviše dnevne u cijeloj će se zemlji kretati od 26 do 31 °C.

Početkom sljedećeg tjedna u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu vrijeme će i dalje biti promjenjivo i nestabilno uz mogućnost za mjestimičnu kišu ili lokalne pljuskove. Stabilnije će biti u Dalmaciji uz više sunca, a vjerojatnost za kišu će biti mala. Vjetar će biti slab. Temperature će ostati bez promjene. Jutarnje će se u unutrašnjosti kretati od 14 do 19, a na Jadranu od 19 do 24 °C. Najviše dnevne u cijeloj će zemlji biti između 27 i 32 °C.