Svijet ŠTAJERSKA POD SNIJEGOM

Mislite u Graz? Razmislite opet!

Ako ste se ovaj vikend mislili zaputiti u šoping u Graz, razmislite dvaput, jer čitava Štajerska je pod debelim snježnim pokrivačem, što značajno otežava promet

Proteklih nekoliko dana snijeg je neprestano padao u Štajerskoj, a meteorolozi najavljuju da se i danas može očekivati najmanje 20 centimetara svježeg snijega. To je, naravno, rezultiralo i velikim zastojima u prometu, naročito u samom Grazu, gdje vlakovi i gradski prijevoz uvelike kasne ili izostaju, pa se moralo odustati od uobičajenog plana vožnje.

Na tramvaje i autobuse se čeka i do pola sata dulje nego što je uobičajeno, a poboljšanje prometa sada ovisi jedino o poboljšanju vremena, jer su maksimalno iskorišteni svi ljudski i tehnički kapaciteti. Prometnih nesreća ipak nije bilo, ponajviše zbog činjenice što snježne ralice rade 24 sata dnevno, te su se ulice čistile od snijega i tijekom cijele noći.

Bizarna nezgoda zabilježena je pak u austrijskom Tirolu, gdje su se sudarili vlak i snježna ralica. To se dogodilo rano jutros, a lakše povrijeđene su tri osobe. Opasno je i na autocestama, naročito na A-2, gdje se zbog leda na kolniku i općenito groznih vremenskih uvjeta dogodilo nekoliko isklizavanja i prometnih nesreća. Kamion iz Slovačke je tako sletio s ceste i prevrnuo se, nakon čega je proglašena obaveza upotrebe zimskih lanaca za teška vozila.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još