30 GODINA ZATVORA

Zbog ljubomore sabotirala padobran kolegice

22.10.2010 u 14:12

Bionic
Reading

Zatvorskom kaznom od 30 godina ženi koja je ubila svoju konkurenticu, kolegicu u školi padobranstva, i to tako što joj je sabotirala padobran, završila je jučer u Belgiji pripovijest o ljubomori, zajedničkom ljubavniku, traumi iz djetinjstva, fizičkim kompleksima, padobranstvu i smrti

Els Clottemans (26), učiteljicu u osnovnoj školi, traumatiziranu zbog smrti oca kada je imala tek dvije godine, nakon što je provela teško, osamljeno i tužno djetinjstvo te nakon što je barem jednom pokušala samoubojstvo, prihvatila je prije nekoliko godina, kao da je pas lutalica, imenjakinja Els Van Doren, 12 godina starija žena.

Van Doren, udana za draguljara iz Amberesa i majka dvoje djece, dijelila je s mladom prijateljicom strast za padobranstvom, a imale su i istog instruktora, Nizozemca Marcela Somersa. Instruktor i Van Doren su, uz to, bili ljubavnici.

On je bio taj koji je predložio ljubavnu avanturu i mlađoj kolegici Clottemans, koja je to veselo prihvatila jer je bila frustrirana zbog niskog rasta i debljine, zbog čega je bila uvjerena da ne uspijeva naći seksualne partnere. 'Biti s Marcelom je davalo smisao mom životu', rekla je ovih dana na suđenju.

Somers je pazio da jedna ne sazna za drugu, sve do jednoga dana kada su se obje žene našle u njegovom stanu. Te je noći, 2006. godine, Els sebi obećala osvetu i odlučila ubiti suparnicu.

Nitko to nije vidio, nitko nije ništa primijetio, ali je mlađa Els prerezala padobran starijoj Els, zaključila je porota.

Nekoliko dana kasnije, 18. studenog 2006, troje ljubavnika se bacilo iz Cessne na 4.000 metara visine. Van Doren je na kacigi nosila kameru da snimi ono što je trebao biti još jedan običan skok.

Ali ono što su Somers i Clottemans vidjeli bilo je otkazivanje padobrana Els Van Doren i neuspješni pokušaji da otvori rezervni. Njeno se tijelo pretvaralo u točku koja je nestala u kontaktu sa zemljom. Pala je u vrt jedne kuće, kako je pokazala snimka, uz dramatične i panične povike.

Istraga je dokazala sabotažu padobrana. Policija je osumnjičila prevarenog supruga, ljubavnika i mladu kolegicu. Muškarci su otpali.

Belgija je podijeljena i u ovom slučaju. Dnevnik Le Soir brani optuženu uz naslov 'Kriva bez dokaza', a u komentaru se tvrdi da je nedužno biće poslano u pakao.

Els Clottemans je vrištala: 'Nevina sam, nevina sam!' Instruktor i ljubavnik koji je sve zakuhao je šutio.