'PISMO MOJIM KĆERIMA'

Obama izdaje knjigu za djecu

15.09.2010 u 16:03

Bionic
Reading

Američki predsjednik Barack Obama, koji iz sebe već ima dva međunarodna bestselera, svojoj će bibliografiji dodati i knjigu za djecu koja uskoro izlazi iz tiska, piše u srijedu The New York Times

Slikovnicu 'Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters' (Tebi pjevam: Pismo mojim kćerima), objavit će izdavač Random House Children's Books 16. studenoga, dva tjedna nakon kongresnih izbora.

Knjiga, koju je ilustrirala Loren Long, posveta je 'američkim velikanima i idealima koji su oblikovali SAD', najavio je izdavač. Među njima su otac domovine George Washington, slikarica Georgia O'Keeffe, prvi crni igrač profesionalne baseball lige (MLB) Jackie Robinson i drugi.

Na naslovnici je ilustracija Obaminih kćeri, Malie i Sashe, u šetnji travnjakom s obiteljskim psom zvanim Bo.

Američki predsjednik knjigu je napisao prije nego je stupio na dužnost u siječnju 2009.

'Čast je objaviti ovu izvanrednu knjigu, koja je nadahnuto vjenčanje riječi i slike, povijesti i priče', kazao je Chip Gibson, predsjednik i izdavač Random House Children's Books u priopćenju.

Knjiga 'slavi obilježja koja ujedinjuju sve Amerikance - potencijal da slijedimo svoje snove i krčimo vlastite staze'.

Izdavač je rekao da će biti tiskano 500.000 primjeraka te da će prihod od prodaje ići za stipendije zaklade za djecu ubijenih ili ranjenih vojnika. Digitalno izdanje knjige će biti objavljeno istodobno s tiskanim izdanjem.