Svijet ZA 600 MILIJUNA DOLARA

SAD 'podebljava' granicu s Meksikom

Američki Kongres odobrio je u četvrtak nacrt zakona, vrijedan 600 milijuna dolara, kojim će se ojačati sigurnost na granici s Meksikom

Zakon, koji još treba potpisati predsjednik Barack Obama, predviđa raspoređivanje dodatnih 1500 policajaca i uporabu još većeg broja bespilotnih letjelica uz američko-meksičku granicu dugu 3100 kilometara. Njegova je svrha poboljšati nadzor nad ilegalnim useljenicima i krijumčarenjem droge iz Meksika.

Senat je prekinuo šestotjedni odmor kako bi odobrio te mjere, u nazočnosti tek dvoje senatora, zahvaljujući postupku takozvanoga jednoglasnog prihvaćanja koji se primjenjuje u glasovanju o pitanjima koja nisu prijeporna.

Predstavnički dom odobrio je dokument u utorak, također na iznimno kratkoj sjednici. Zakon će se financirati zahvaljujući vizama skupljim za 2000 dolara koje se izdaju stranim tvrtkama što svoje stručnjake šalju u SAD radi privremenog posla.

Taj dio zakona naišao je na kritiku u Indiji, zemlji čije tvrtke svake godine u SAD šalju tisuće stručnjaka - inženjera i programera koji rade kod svojih klijenata.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još