Svijet PRESUDNA ODLUKA

Inzko pozvao građane BiH da glasuju za reforme

Visoki međunarodni predstavnik u BiH Valentin Iznko pozvao je građane da na izborima u listopadu ove godine biraju kandidate koji će se boriti za reforme, napose protiv korupcije i kriminala koji je u porastu u ovoj zemlji, a ne za političare koji svoju poziciju koriste za iscrpljujuća optuživanja i svađe

'Birači ne žele prozivanja i uvrede. Oni žele realan plan djelovanja', istaknuo je visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH u kolumni koja je objavljena u medijima u BiH.

Austrijski diplomat na čelu međunarodne uprave u BiH smatra da će izbori koji će se održati 3. listopada odlučiti između dvije mogućnosti - svađa i podjela i kompromisnih, realnih rješenja.

'Građanima je stalo do rješavanja političke i administrativne korupcije, građanima je stalo do socijalnih usluga koje su na katastrofalno lošoj razini, te do rješavanja pitanja prekomjernog trošenja na administraciju i problema kriminala koji je u porastu', naveo je Inzko.

Visoki predstavnik upozorio je i kako je u proteklome razdoblju izgubljeno desetine tisuća radnih mjesta zbog čega je političarima poručio da bi im briga za radna mjesta trebala postati prioritet.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još