ODBILA POBACITI PAR ZAMETAKA

Majka osmorki ima već šestero djece

30.01.2009 u 16:23

Bionic
Reading

Žena iz Južne Kalifornije, koja je u ponedjeljak rodila osmorke, već ima šestero djece i nije očekivala da će roditi osmorke kada se podvrgnula postupku medicinski potpomognute oplodnje, prenijeli su američki mediji

WHITTIER - Angela Suleman, baka osmorki, rekla je kako njezinu kćer sada očekuje izazovna zadaća podizanja četranestoro djece. Dobra je vijest ta što su sva djeca zdrava, rekla je Suleman za list The Los Angeles Times.

Kći Angele Suleman, koja je osmorke rodila u ponedjeljak u Bellfloweru, zamolila je liječnike da njezino ime drže u tajnosti.

Mediji stoga o njoj nisu znali gotovo ništa sve dok njezina znanica nije za emisiju CBS "The Early Show" u četvrtak otkrila kako je majka zapravo "jako mlada" i da živi s roditeljima i svojih šestero djece, od kojih su dvoje blizanci.

U roku od nekoliko sati mediji su se utaborili pred njihovom obiteljskom kućom u Whittieru.

Agencija AP uspjela je razgovarati s djedom s kojim je bilo dvoje unučadi, oboje oduševljeni što su dobili osmero braće i sestrica.

Djed je naznačio da bi obitelj mogla preseliti u drugu, mnogo prostraniju kuću, koju posjeduju i gdje ih novinari neće pronaći.

Baka Suleman povjerila je novinama da se njezina kći lani podvrgnula medicinski potpomognutoj oplodnji, a kada su je liječnici upozorili da je riječ o višestrukoj trudnoći i ponudili joj smanjenje broja zametaka, ona je to odbila učiniti.

"A što mislite da je trebala učiniti? Odbila ih je usmrtiti", rekla je Angela Suleman za Times.

Dr. Harold Henry izvijestio je da se trudnica javila u klinički centar Kaiser Permanente Bellflower gdje joj je bilo savjetovano da pobaci nekoliko zametaka. Liječnici su očekivali sedmorke, no carskim rezom porođeno je osmero djece.

Osmorke još nemaju imena i označene su slovima od A do H, redoslijedom rođenja.

Sedmero djece već diše samostalno, a djetešce označeno slovom G, još prima kisik.