Svijet NEDOPUSTIVA DONACIJA

Vlasnica L'Oreala dala Sarkozyju 150 tisuća eura

Liliane Bettencourt, jedna od najbogatijih žena na svijetu, dala je ilegalnu donaciju od 150.000 eura za predsjednički kampanju Nicolasa Sarkozyja 2007., kazala je u razgovoru za internetski dnevni list MediaPart od utorka njezina bivša računovotkinja

Prema njezinim riječima, u ožujku 2007. je Patrice de Maistre, koji je vodio računa o bogatstvu Bettencourt, od nje zatražio da s bankovnog računa povuče 150.000 eura, ali je ona odbila jer je postojalo ograničenje da se tjedno može podići do 50.000 eura.

Claire T., kako je identificirana u medijima, potom je objasnila da se de Maistre razljutio i objasnio da je to za 'financiranje Sarkozyjeve kampanje', te da '50.000 eura nije dosta'. Prema francuskom zakonu o političkim donacijama, individualna donacija za kampanju ograničena je na 4.600 eura.

Računovotkinja je, kako tvrdi, podigla 50.000 eura, a Maistre je ostalih 100.000 eura podigao s računa koje Bettencourt ima u švicarskoj banci. Novac je potom 'diskretno' predan direktoru Sarkozyjeve predsjedničke kampanje Ericu Woeerthu koji trenutno obnaša dužnost ministra rada i socijalnih pitanja.

Osamdesetsedmogodišnja Bettencourt je nasljednica kozmetičkog carstva L'Oreal.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još