Svijet AL KAIDA ŠIRI METE

Teroristi prijete naftnoj industriji

  • Autor: D. P.
  • 28.6.2010 19:12:47
  • 28.6.2010 18:56:36

Odgovoran za ovu terorističku organizaciju u Alžiru, Abdelmalek Droukel, najavio je putem interneta, a prenosi El Pais, da je njegova namjera povećati djelovanje u Nigeriji nakon što je 300 afričkih talibana predvođenih tamošnjim zapovjednikom, Mohamedom Yusufom, palo od metaka nigerijske vojske

Najmnogoljudnija zemlja Afrike, Nigerija, sa 150 milijuna stanovnika, od kojih su polovina muslimani, mora postati novo bojište, izjavio je Droukel, istaknuvši da je potrebno savladati 'križare', kako naziva kršćane u toj zemlji.

Islamska ćelija (katiba) Boko Hami nedavno je uočena kako odlazi na obuku u Mali. Tajne službe Alžira su uočile grupu od 108 boraca koji su iz Nigerije došli u navedenu zemlju. Među njima ima Nigerijaca, Alžiraca i Mauritanaca.

Istražitelj islamskog terorizma u madridskom institutu Elcano Fernando Reinares upozorava na opasnost proširenja Al Kaide u Nigeriji zbog potencijala tamošnje petrolejske industrije. Reinares smatra da se Nigerija sada nalazi među prioritetima te terorističke organizacije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još