Svijet BRAMMERTZOV PRIORITET

Ratko Mladić je živ i treba ga uhititi!

'Mladićevo uhićenje je prioritet za moj ured', izjavio je glavni tužitelj Haaškog suda Serge Brammertz u intervjuu Dnevnom avazu

'Ratko Mladić je živ i nema razloga da na ovaj ili onaj način promijenimo uvjerenje da se on tu negdje još skriva što se poklapa s izvještajima koje nastavljamo primati od operativnih službi iz Srbijem koje ga i dalje traže', istaknuo je Brammertz.

Naglasio je da ne prihvaća pokušaj da Ratko Mladić bude proglašen mrtvim, 'naprotiv, glavne europske prijestolnice moraju učiniti dodatni pritisak na Srbiju da se pred lice pravde privede zločinac Ratko Mladić, koji ostaje na slobodi čak 15 godina poslije masakra u Srebrenici'.

Glavni haški tužitelj rekao je da njegovo prepoznavanje napora koje čine vlasti u Beogradu u vezi sa suradnjom s Haškim tribunalom 'nije davanje zelenog svjetla Srbiji za Europu'.

Brammertz smatra da je njegova ocjena o suradnji Srbije bila iznijansirana i da je u svom izvještaju UN-ovom Vijeću sigurnosti jasno ukazao na područja gdje je postignut napredak, kao i na ona gdje su potrebna dodatna poboljšanja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još