Svijet REZULTATI IZBORA U BRITANIJI

'Laburisti izgubili mandat za vođenje zemlje!'

Prema neslužbenim podacima, od ukupno 650 izbornih okruga njih 530 je do petka ujutro objavilo rezultate glasovanja za parlamentarne izbore u Velikoj Britaniji - konzervativci su osvojili 263 okruga, laburisti 200, liberalni demokrati 40, a ostale strane 27, prenosi Reuters

Za većinu u parlamentu potrebno je osvojiti 326 mjesta, a izlazne ankete predviđale su da će konzervativci osvojiti 305, laburisti 255 te liberalni demokrati 61 mjesto.

Čelnik konzervativaca David Cameron rekao je da su laburisti izgubili mandat za vođenje zemlje, a premijer Gordon Brown je kazao da će njegova stranka ipak pokušati sastaviti koaliciju s liberalnim demokratima ako službeni rezultati pokažu da je to moguće.

Dužnosnici izbornog povjerenstva kažu kako ima pritužbi da na nekim mjestima glasači nisu mogli ostvariti svoje pravo glasovanja pa će se to dodatno istražiti. 'Stara viktorijanska struktura ne može uvijek poslužiti za provođenje modernih izbora', izjavila je predsjednica izbornog povjerenstva Jenny Watson.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još