Svijet U SJEVERNOJ KAROLINI

Naoružani mladić u zračnoj luci iz koje je letio Obama

Naoružani muškarac uhićen je u nedjelju poslijepodne po lokalnom vremenu u zračnoj luci u Ashevilleu, u američkoj saveznoj državi Sjevernoj Karolini, dok se iz nje spremao poletjeti predsjednički zrakoplov Air Force One s Barackom Obamom

Joseph McVey (23) prekršajno je optužen za zastrašivanje oružjem u javnosti, izjavio je kapetan Kevan Smith iz policije zračne luke Asheville Regional, izvijestio je Associated Press. Aerodromska policija uočila je McVeya dok je izlazio s pištoljem iz vozila oko 14 sati po lokalnom vremenu, na parkiralištu rent-a-car automobila, rekao je Smith. McVey je uhićen i pritvoren u zatvoru okruga Buncombe.

Osumnjičeni nije bio blizu predsjedničkog zrakoplova, već u javnom području zračne luke na kojoj je sigurnost pojačana zbog odlaska Obame iz Sjeverne Karoline, gdje je proveo vikend, u Zapadnu Virginiju gdje je sudjelovao na komemoraciji za 29 rudara poginulih u rudniku ugljena kod Montcoala.

Tajna služba koja štiti Obamu nije komentirala uhićenje, upućujući novinare na aerodromsku policiju. Zatvorski dužnosnik je rekao da je McVeyu određena jamčevina od 100.000 dolara.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još